Може да ни обвините в трагикомична сантименталност, но особено през уикендите и особено през есента си падаме много по комедийно-драматични истории, чиито главни роли са поверени на авторитетни актьори – може и да са носители на „Оскар“ от времето, когато тази награда (все пак) значеше нещо. Изглежда, че „The Good House“ притежава част от изброените характеристики – действието се развива в прекрасния със своя климат и спокойствие регион Нова Англия, а главните роли са поверени на великолепните Сигорни Уийвър (трикратно номинирана за „Оскар“) и Кевин Клайн (притежател на „Оскар“ за класиката „Риба, наречена Уанда“).

Двамата опитни актьори не си партнират за първи път – гледали сме Клайн в продължение на четири десетилетия още от дебютната роля в „Изборът на Софи“, а Уийвър „стартира“ малко по-рано и има във филмографията си малко повече заглавия, но са се появявали заедно в „Dave“ на Айвън Рейтман и „The Ice Storm“ на Анг Лий. Вярваме, че синхронът по между им е още по-добър в златната възраст.

The Good House“ е създаден по едноименния роман на Ан Лиъри, а фабулата не би била увлекателна, ако не проследяваше сложните житейски пътеки на различните герои – Хилди Гуд е интелигентна, успешна брокерка, която може да проследи семейните си корени назад във времето чак до изгарянето на Салемските вещици в Масачузетс в края на XVII век, но има и специално отношение към пиенето, а Франк Гечел е неин връстник и училищно гадже, който си изкарва прехраната с риболов и други полезни занимания в покрайнините на Бостън. Междувременно са споменати бивш съпруг, оказал се гей, пораснали дъщери, както и сериозни връзки с виното и водката, като героинята на Сигорни умело прекрачва „четвъртата стена“ с обръщения директно към зрителите, което не е използван често похват в рекламните трейлъри.

Във филма участват още Морина Бакарин и Роб Дилейни, а режисурата е поверена на съпрузите Мая Форбс и Уоли Володарски („The Polka King“). „The Good House“ е представен за първи път пред публика преди около година – на фестивала в Торонто, а преди два месеца е бил прожектиран и в програмата на Трайбека. RoadsideFlix планират разпространението му на голям екран в Щатите от 30 септември 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *