Търпението не е сред най-ценните ни качества, но го „тренираме“ упорито, когато става въпрос за любими персонажи, поверени на стари познайници, на които (все още) им имаме вяра. Vanity Fair споделиха с читателите си ексклузивно първи поглед към новата „инкарнация“ на прочутото семейство Адамс – Netflix поредицата „Wednesday“, за която е отговорен Тим Бъртън. Едно е да знаеш, че Катрин Зита-Джоунс ще влезе в ролята на Мортиша, Луис Гузман ще се превърне в Гомез, а младата Джена Ортега ще бъде мрачната им щерка – съвсем друго е да ги видиш подредени на фамилна снимка.

wensday3_20220818 wensday4_20220818 wensday1_20220818 wensday2_20220818

В изреждането на персонажите неволно пропуснахме Айзък Ордонез, който влиза в ролята на Пъгсли. Според нас четиримата изглеждат чудесно, единствения недостатък – ако въобще може да се нарече така – откриваме в чаровната усмивка на Мортиша, която е прекалено… топла за натюрела на героинята. Но не се съмняваме, че Катрин Зита-Джоунс ще закове легендарния образ! Убедени сме, че заедно с колегите си ще направят всичко необходимо, за да се почувстваме… у дома в познатото имение, изпълнено с макабрена атмосфера. Сигурността ни се „подкова“ и от закачливия първи трейлър, който се появи в мрежата, а усещането е за предизвикателен подход към порастването от страна на мрачната тийн-девойка.

Изглежда чудесно – „кошмар, изпълнен с тайни, хаос и убийства“. Уенсди ще хареса новото училище, а ние ще проследим с интерес забавата, която я очаква. О, и нали забелязахте широко усмихнатата Гуендолин Кристи, на която е поверена ролята на шефка в гимназията?!

Мистерията в поредицата „Wednesday“ е известен брой убийства, които се случват в градчето край престижния интернат за ученици с „особени“ дарби, академия „Nevermore“. В центъра на сюжета е тийнейджърката от фамилия Адамс, която притежава малко по-различната „мрачност“ на тази специфична възраст, комбинирана с категоричен стремеж към независимост. Според авторите на сериала най-важните отношения в сюжета са между майката и дъщерята – как точно излизаш от сянката на великолепна жена като Мортиша?! Уенсди не се страхува от нищо друго, освен от емоциите – ентусиазмът и бодрото настроение около нея, особено демонстрирани от членовете на собственото ѝ семейство, я подлудяват. Всяко семейство е шантаво, а Адамс са особено луди, но най-важното е, че винаги са готови да се подкрепят взаимно с безрезервна любов!

Тим Бъртън режисира четири от осемте епизода на „Wednesday“, като Netflix са го ангажирали за изпълнителен продуцент, отговаряйки за цялостната визия на поредицата, а той от своя страна е ангажирал четирикратната носителка на „Оскар“ Колийн Атууд, която е била дизайнер на костюмите на 12 от филмите на Бъртън, сред които „Едуард Ножиците“, „Ед Ууд“, „Слийпи Холоу“, „Суини Тод“, „Алиса в страната на чудесата“, „Тъмни сенки“, „Домът на Мис Перигрин за чудати деца“. Това гарантира изключително внимание към детайлите, оригинален поглед и вдъхновяваща визия.

Автори на сериала са създателите на „Smallville“ Майлс Милар и Алфред Гоф. Най-важно за тях е историята да не се възприема като римейк или ри-буут – събитията, които ще бъдат разказани, са си съществували нейде в миналото, в „някой от кръговете на диаграмата на Вен“ – просто не са били споменавани до момента. За двамата автори и Тим Бъртън е важно да се разграничат от телевизионния сериал от 60-те години на ХХ век, както и от филмите по графичните истории на карикатуриста Чарлз Адамс. Милар си признава, че амбицията им е да направят осем-часов филм на Тим Бъртън и са изключително щастливи от факта, че Бъртън им се е обадил три дни след като е получил сценария за първия епизод.

Очакваме с нетърпение още подробности, свързани с „Wednesday“, и най-вече по-сигурна конкретика за поява в стрийминг канала, а не само „есента на 2022“!

wensday5_20220818

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *