В близкото минало преди двугодишната пандемична изненада, която бе поднесена на целия свят, си спомняме, че коментирахме „Too Old To Die Young“ на Николас Виндинг Рефн и май това беше последното, което сме чували за творческите пориви на датския майстор на провокации. Поредицата имаше привилегията да направи премиера в Кан и малко след това бе пусната по Amazon Prime Video. Може би не сме се интересували достатъчно от отзвука за качествата ѝ, но сериалът не се превърна в „the talk of the town“. И явно дойде време Виндинг Рефн да опита как ще му се отрази творческата атмосфера, осигурена от друг стрийминг гигант – Netflix. Преди известно време Deadline споделиха, че именно за там се готви нов мини-сериал, озаглавен „Copenhagen Cowboy“.

Любопитна подробност, свързана с подготовката на този проект е, че режисьорът работи в родната си страна за първи път от 15 години. Ето какво гласи официалната информация за сюжета: „разтърсващ, потопен в неон ноар“, „Copenhagen Cowboy“ разказва за млада дама, която затъва в криминалния свят на Копенхаген. Всичко в дебрите на подземния свят може да изглежда мрачно, свръх-стилизирано и да бъде използвано от Виндинг Рефн за конструиране на неговите специфични образи. Самият режисьор е изключително ентусиазиран от проекта:

С „Copenhagen Cowboy“ аз се завръщам в миналото си, за да начертая бъдещето чрез тази поредица – тя е проявление на постоянно променящите се мои алтер-его-та, като в този случай това е младата Миу… Да си партнираме с Netflix в идеята заедно да вдъхнем живот на сериала е истински чудесно преживяване, на всички нива! Възприемам ги не само като родители по отношение на моите бъдещи приключения, но и като мои приятели. Появи се нов термин – Нетфликс Виндинг Рефн.

Последното изречение ще го оставим просто така, без коментар…

Главната роля в „Copenhagen Cowboy“ е поверена на Анджела Бундалович, а сред останалите актьори са Лола Корфиксен, Златко Бурич, Андреас Люк Йоргенсен, Джейсън Хендил-Форсел, Ли И Зан, Драгана Милутинович, Микаел Бертелсен и Мадс Брюгер. Все още не е ясно кога ще е премиерата на шестте епизода, които са оторизирани за момента, но е обявено, че трябва да се появят в платформата наесен. Ще почакаме, ще следим и ще споделим своевременно новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *