Париж, XVIII век, Мари Тюсо. Това е фокусът на следващия проект, с който ще се заеме талантливият Анди Съркис, разкриват от The Hollywoof Reporter. Проектът, по който ще работи Съркис, носи заглавието „Madame!“ и ще разкаже за живота и творбите на прочутата мадам Тюсо, създала световно известния музей за восъчни портрети. Ето какво споделя за новия си проект авторът на поредицата, който ще бъде също шоурънър и режисьор:

Сериалът няма да представлява драматичен образ на миналото – ще бъде супер-забавен и луд, няма да се съобразяваме с никакви ограничения, ще носи анархистичен дух, ще прилича на пънкарски образ, измислен от шантавото въображение на една истинска дъщеря на своя откачен век! Мари е наясно с едно сигурно правило – ако ще разказваш историята на собствения си живот, направи го забавно, дори ако трябва да си измисляш неща, и каквото и да се става – махни всички скучни епизоди!

Зад „Madame!“ стоят Imaginarium Productions на Анди Съркис в партньорство с Newen Connect. Сюжетът ще върне зрителите във времето преди Френската революция (първият образ, който прави Тюсо, е на Волтер през 1777 година), ще проследи драматичния развой на събитията по време на Големия терор на якобинците – едва не я екзекутират, а впоследствие е принудена да направи посмъртните маски на Луи XVI, Мария-Антоанета, Марат, Робеспиер; ще разкаже за установяването в Лондон, пътешествията из острова и откриването на първия музей с восъчни фигури на бейкър Стрийт през 1835, когато Мари Тюсо е на 74 години.

Поредицата „Madame!“ е представена като „неразказана до момента история“ на една „изключителна бизнесдама, която постига всичко със собствени сили“ и която жертва „всичките си връзки с най-близките ѝ хора, като заменя любовта с наследството, което създава“.

Ще бъде интересно до каква степен „Madame!“ ще се осланя на мемоарите, които мадам Тюсо пише през 1838 година. За момента няма допълнителни подробности около този проект – ще следим за ъпдейти, защото не само темата и времето са супер интересни, но сме и почитатели на Анди Съркис във всичките му творчески поприща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *