Тази новина я „дъвчем“ в продължение на четири години. Всъщност не точно тази, в която става ясен актьорския състав, а по принцип информацията, която свързва миналото – познатия на всички почитатели на специфичния британски крими-хумор „Sexy Beast“ на Джонатан Глейзър от 2000 година, с близкото бъдеще – очакваната предистория на запознанството между Гел Доув, Дон Логан и ангажиментите към престъпния бос Теди Бейс.

Интригуваща е идеята на Paramount+ да направят предистория на „Sexy Beast“, която ще бъде поредица и ще върне зрителите във времето, когато Гел и Дон са били най-добри приятели, започвайки „бизнес“ като крадци на дребно, преди да бъдат съблазнени от „лудостта на лондонския криминален свят в изпълненото с енергия и несигурност последно десетилетие на ХХ век“.

Sexy Beast (2000)
Sexy Beast (2000)

Вече са ясни актьорските имена, които ще изиграят младите Рей Уинстън и Бен Кингсли – това са Джеймс Макардъл и Имън Елиът. В ролята на любимата съпруга на Гел, бившата порно-звезда Дийди, ще видим Сара Грийн, Тамсин Грийг ще бъде строгата по-голяма сестра на Дон, а Стивън Мойър ще влезе в ролята на младия Теди Бейс, който тепърва ще завоюва позиции в гангстерските среди. Всички обявени актьори имат сериозен телевизионен опит и сме сигурни, че това ще бъде от полза в работата им по подготвяния сериал. В екипа на новата поредица участват още Илайза Бенет, Клей Мартин, Никълъс Нън, Джон Даглийш, Роби Гий, Пол Кей, Лекс Шрапнел, Кали Лоурънс, Дейвид Кенеди, Нитин Ганатра и Алис Бейли Джонсън.

И очевидно изминалото време си казва своето, защото Карин Кусама е заменена с Даниел О’Хара, който си е „профилиран“ телевизионер и ще поеме режисурата на „Sexy Beast“, а също ще бъде в екипа на изпълнителните продуценти на сериала. Напомняме, че Майкъл Калео („Ironside”, „The Sopranos”) е сценарист, шоурънър и също изпълнителен продуцент, а в тези задачи ще се включат и сценаристите на оригиналния филм – Дейвид Скинто и Луис Мелис, а също и Софи Гардинър (Chapter One Pictures), Рупърт Райл-Ходжсейр и Никол Клемънс. Продуцент е Джеймс Левисън.

Снимките на „Sexy Beast“ са вече в ход, нейде из улиците на Ливърпул. Любопитно ни е какво ще успее да сътвори този творчески екип като предистория на превърналия се в култ-класика филм от преди 22 години.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *