Ето каква е работата – доброто кино е супер, но понякога на човек му трябва адска тъпотия, на която да се смее и после да казва на приятелите си каква глупост е гледал, за да не е единствения потърпевш. Подозираме, че точно такъв ще бъде случаят с „Day Shift” – новата екшън комедия на Netflix, която си въобразява, че ще възроди отново вампирския жанр.

Всъщност истината е, че целият ни негативизъм идва от факта, че това безспорно няма да бъде хубав филм, но пък виждаме много предпоставки да бъде страшно забавен лош филм. Историята се върти около героя на Джейми Фокс – Бъд Джаблонски, което е име, което някой е сложил „временно“ в сценарий и не се е сетил да промени до финала. Бъд се представя като чистач на басейни, но всъщност истинският доход, с който издържа семейството си, е избиване на вампири. Проблемът е, че той е бил изхвърлен от гилдията на ловците на вампири и приятелчето му Снууп Дог (олицетворението на думата „cool“, без никакво значение в какви глупави дрехи са го облекли) се опитва да го върне в ранговете.

Вижте трейлъра сега:

Ако филмът изглеждаше по различен начин, щяхме дори да любопитстваме за новото представяне на това каква е визията и как функционират вампирите, защото важна част от този жанр, са новите интерпретации и „правила“ на кръвопийците. Веднага обаче се вижда, че „Day Shift” няма да предлага нищо по-дълбоко от просто комично леене на кръв, креативни обезглавявания и забавната динамика между опитния ловец на Джейми Фокс и абсолютния смотльо, изигран от Дейв Франко. Каквото и да си говорим обаче, Снууп Дог е там, а Снууп Дог винаги носи радост.

day-shift-poster-20220713

Day Shift” е режисиран от дебютанта Дж. Дж. Пери. Сценарият е написан от Шей Хатън („Джон Уик 3”, „Army of Thieves“) и Тайлър Тайс. В главните роли ще видим Джейми Фокс, Снууп Дог, Дейв Франко, Карла Сауза, Меган Гуд, Наташа Лиу Бордизо и Стийв Хауи.

Филмът ще бъде пуснат на 12 август в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *