Лятото е време за среща с публиката на най-разнообразни предизвикателни истории, които са били представени на световните фестивали в началото на годината и вече приключват с предпремиерния „тур за овации“. Новият филм с участието на Джон БойегаBreaking“ влиза в тази специфична категория – бил е представен за първи път пред зрителите в програмата на Сънданс като „892“, а сред важните детайли във връзка с работата по него са реалните събития, въз основа на които е създаден.

През април 2018 година режисьорката Аби Дамарис Корбин попада на новина за ветеран от военноморските сили, който взима заложници в банка в Атланта в отчаян опит да привлече внимание върху липсата на подкрепа и помощ за хората, които се прибират в Щатите след военна служба в горещи точки на планетата. Тази новина „разбива сърцето ѝ“, защото извиква спомена за трудностите, през които е минал собствения ѝ баща – и така започва работата по сценария на този филм, далеч преди началото на двете пандемични години.

Подозираме, че изпълнението на Джон Бойега е изключително въздействащо и силно – както коментират специалистите отвъд Океана, а някои от тях прокарват сравнения дори с „Dog Day Afternoon“ на Сидни Лъмет. В актьорския екип на „Breaking“ е и Майкъл К. Уилямс, като това е една от двете му последни роли (другата е „Surrounded“ на Антъни Мандлър), които той направи преди той си отиде от този свят през септември 2021.

Сред колегите на Бойега и Уилямс, които участват в тази стряскащо-реална, изпълнена с напрежение и трогателна история, са още Никол Беари, Кони Бритън, Оливия Уошингтън, Серени Лейва и др. Режисьор на филма е Аби Дамарис Корбин, като в Сънданс актьорите под нейното вещо ръководство печелят наградата за екипна работа в категорията за американска драматична поредица.

Премиерата на „Breaking“ в щатските киносалони е планирана за 26 август 2022 година.

breaking_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Подозираме, че изпълнението на Джон Бойега е изключително въздействащо и силно – както коментират специалистите отвъд Океана, а някои от тях прокарват сравнения дори с „Dog Day Afternoon“ на Сидни Лъмет.
  ***

  Подозирам, че пишете глупости, защото напоследък само това правите… иначе, специалистите отвъд океана няма как да не са натопорчени- то почти няма бели в този филм. А да не говорим, че начело на каста е видния BLM активист и несъстоял се имперски щурмовак
  :)))

  1. Лесно е да се критикува отстрани, ама да не мислиш, че им лесно да се гърчат, кат глист на клонка, в тия смутни времена. Не съм съгласен и с тезата ти, че пишат само глупости… скоро имаше едно ревю на един индийски филм, мхм 😉
   Майтапа настрана, много често ги храня операцията(съвсем заслужено), но заслужават повече уважение, най-вече за постоянството, с което пишат глупости. Майтап, не минава ден без да вляза тук, и винаги има нещо ново. 90% леща, но, тва си е работа, трябва се яде. 🙂

 2. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.
  То верно само черни и дръпнати в този филм.

 3. There are about 50 million black Americans …
  There are about 6.5 million Bulgarians living in a country, which has the FASTEST shrinking population rate IN THE WORLD (having lost a quarter of its population since late 80s)….

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-25/ever-shrinking-bulgaria-exports-fertility-as-population-drops?sref=ndMgsQ9l

  The severe contraction of human capital in Bulgaria has been painfully manifested on the comments sections of this website for years.

  Оставям любителите на киното с неувредени глави да се насладят на думите на Paul Thomas Anderson за Get Out:

  https://www.youtube.com/watch?v=pTJMYkX3w1M

 4. Мелба, много си зле честно! Имало 50 милиона черни в Щатите?! Сигурно има още толкова жълти, латино и други „цветни“! Обаче останалите над 200 милиона са бели хамериканци! Тази идиотска лява политика във филмите започна много да дразни! Трябва ли вече изградени бели персонажи да бъдат замествани от черни, та даже и полът им да бъде сменян, както и тяхната сексуална принадлежност(например от бял хетеро мъж на черна лесбийка )?! Като искат да правят филми за черни, тогава да си измислят нови персонажи, или да ги правят с черни персонажи, които вече съществуват, но не са особено популярни! Като искат да правят филми за педали, тогава да ги правят както съм обяснил по-горе за черните! И само педалите да си ги гледат(ако искат)! Педерасти и лесбийки винаги е имало и ще има, но те са едва под 2% от световното население! Да ги бутат нарочно във всеки филм без особено основание за сценария е изключителен идиотизъм, граничещ с психопатия!

  ПП. Вярвам че тази „мода“ скоро ще отмине, защото не отразява реалния свят! Между другото, всяка раса и националност е малко или много расистка към останалите! Както и всяка раса предпочита да има партньори от същата раса! Заложено им е генетично да избират партньор от „своите“!

 5. И в допълнение – да искаш толерантност от другите е едно, а да се опитваш да заставиш насила хората да харесват различните от тях, е съвсем друго!
  Даже се получава обратния ефект, като вече и толерантността липсва!
  Този крайно ляв екстремизъм по филмите(и въобще в политиката) е нов вид социализъм, даже комунизъм! Само че както стария комунизъм е само една химера, същото се отнася и за новия! Като последният ще се сгромоляса много скоро под напора на реалността!