Чакахме години, докато видим първи тийзър на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“), а след това трябваше да почакаме още малко, премиерната дата на сериала съвсем да се приближи (така да се каже, яйцето да опре до гъза), за да се сетят от Amazon да представят по-подробни реклами. В резултат, в рамките на две седмици видяхме цели три трейлъра, последният от които е най-дългият и подробен до момента и дебютира снощи на Comic-Con в Сан Диего.

Понеже вече достатъчно сме писали за този сериал, няма да губим повече време в излишни приказки, а директно ще пристъпим към трейлъра, който има какво да предложи. Вижте.

Ще кажем същото, както и при предишния трейлър. Несъмнено има кадри, които изглеждат впечатляващо, но паралелно с това има и евтиния, достойна за някое бедно, кабеларско фентъзи, а не за продукция с баснословен мултимилионен бюджет. Също така, актьорските изпълнения, поне в частта, която виждаме, са повече от дървени. Даже смятаме, че това е един от най-големите минуси, извън своеволията около пресъздаването на света на Дж. Р. Р. Толкин.

И като казахме Толкин, в трейлъра, както и в предишните реклами, виждаме познати елементи, но не усещаме истинския дух на историите му. Има Балрог, супер, ама какво от това? Разбира се, може и да грешим – и друг път сме го правили и не се притесняваме да си го признаем (първите реклами на „Игра на тронове“ не ни допадаха) – и в крайна сметка да се окаже, че „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ е перфектна еманация на този дух, но на този етап просто не виждаме как ще стане това. Дано да грешим отново.

Вижте и една сериозна бройка character постери, част от които изглеждат потресаващо.

rings-of-power-poster-24 rings-of-power-poster-23 rings-of-power-poster-22 rings-of-power-poster-21 rings-of-power-poster-20 rings-of-power-poster-19 rings-of-power-poster-18 rings-of-power-poster-17 rings-of-power-poster-1 rings-of-power-poster-2 rings-of-power-poster-3 rings-of-power-poster-4 rings-of-power-poster-6 rings-of-power-poster-7 rings-of-power-poster-8 rings-of-power-poster-9 rings-of-power-poster-10 rings-of-power-poster-11 rings-of-power-poster-12 rings-of-power-poster-13 rings-of-power-poster-14 rings-of-power-poster-15 rings-of-power-poster-16

Шоурънъри на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“) са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Режисьор на първите два епизода е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), а останалите са дело на Уейн Че Ип и Шарлот Брандстрьом. Байона е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса, Линдзи Уебър, Калъм Гриийн, Дженифър Хъчисън, Брус Ричмън и Схарън Тал Игаудо.

В ролите са Робърт Арамайо, Морвед Кларк, Оуен Артър, Синия Адаи-Робинсън, Максим Брадли, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Чарлс Едуардс, Даниел Уейман и много други.

Премиерата е на 2 септември 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. нищо мяаярско, нуменорско и елфическо не се долавя в тия жалки постери…някви ги снимали в гората,,,

  2. мисля че на всеки над 14-годишна възраст, който изрази или дори се опита да изрази някакъв сорт извинение или похвала за тоя инфантилен, идеологически радиоактивен и естетически провален боклук, трябва да му бъде отредено място в институция за терминално душевно болни