Все така се случва – малко по-арт проектите леко изостават в новинарския ни поток. Не е тенденциозно – особено пък в този случай, в който става дума за сътрудничество между любимата ни Кристин Скот Томас и чаровната, талантлива Скарлет Йохансон – поправяме грешката веднага и съобщаваме, че двете ще работят по нов филм, озаглавен „The Sea Change“. Това е проект за адаптация на едноименния роман на Елизабет Джейн Хауърд, чието действие се развива нейде около 1959 година, а според информацията на Deadline идеята е филмът да бъде режисьорски дебют на номинираната за „Оскар“ и изключително талантлива британска актриса, носителка на много награди „БАФТА“ и престижни театрални отличия като наградата „Лоурънс Оливие“.

В центъра на историята на „The Sea Change“ са лондонска двойка – сценаристът Емануел и хронично болната му съпруга Лилиан. Двамата се опитват да се справят с опустошителната загуба на любимата им дъщеря Сара, но болката от тази незарастваща рана няма никога да утихне. Емануел използва своите чар и чувственост, за да съблазнява жените около себе си, докато Лилиан скърби, потънала в снимки на починалото момиче. С надеждата да съживят отново любовта във връзката си, двамата заминават на почивка на отдалечен гръцки остров. Именно там отношенията им придобиват странен обрат и семейството е принудено да се справи с трагедията, която ги е застигнала – или двамата заедно ще се подкрепят и ще се опитат да се приемат реалността, или студенината и отчуждението по между им ще се увеличават.

Звучи точно като сюжет, който би подхождал идеално на лейди Кристин Скот Томас. Вярваме, че нейния безупречен усет към детайлите и деликатна чувствителност, която винаги е демонстрирала като актриса в ролите си, ще бъдат от полза за умелата интерпретацията на борбата между двамата главни герои в опит да победят безмерното си отчаяние. И макар да изглежда очевидно, че Скарлет Йохансон веротно е поела ролята на Лилиан в този сюжет, може да се окаже, че ангажиментът ѝ е за някой от останалите дамски персонажи. Все пак, ако режисьорката реши да ѝ повери образа на отчаяната майка – ние сме сигурни, че Скарлет ще се справи също толкова блестящо, колкото с ролите си в „Семейна история“ или „Джоджо Заека“ например. И разбира се – очакваме подробности около бъдещите ѝ творчески планове, които включват участие в новия филм на Уес Андерсън „Asteroid City“ – романтична и драматична комедия, с участието на „обичайните заподозрени“ Тилда Суинтън, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, плюс Том Ханкс.

За момента няма други детайли около актьорския екип на „The Sea Change“; няма и обявена дата за начало на снимките, нито прогнозна премиерна дата за готовия филм. Ще проследим новините около предстоящия режисьорски дебют на Кристин Скот Томас с интерес и ще информираме за ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *