Преди повече от година споделихме първоначалното си вълнение, когато разбрахме за нов престижен сериал, който ще се занимава със сериен убиец, но по начин, какъвто не сме виждали досега. Проектът тогава беше с друго загавие – „In With The Devil”, но важните неща, като целия творческия екип, не просто продължават да са налице, а първият трейлър ни ги показва в най-добрата им светлина.

Сериалът (вече) се нарича „Black Bird” и проследява истинската история на обещаващ атлет, който е осъден за продажба на наркотици, като присъдата му е 10 години в затвор. 10 години обаче са твърде дълго време за млад и просперитетен мъж, заради което прокуратурата му предлага алтернативна възможност – в замяна на преждевременно освобождаване, той трябва да отиде в затвор с максимална сигурност, където се помещават най-опасните престъпници. Един от тях е осъден за убийството на момиче, но властите подозират, че всъщност е отговорен за смъртта на десетки други и се надяват главният герой да успее да се сприятели с убиеца и да измъкне от него локацията на останалите трупове.

Изключително развълнувани сме от тематиката и историята, от самия факт, че е истинска, но най-вече от много обещаващия актьорски екип. В главната роля ще видим Тарън Еджъртън, на когото сме огромни фенове, а досега не сме имали възможност да го гледаме в такава сложна роля. Убиецът пък ще бъде изигран от Пол Уолтър Хаузер, когото сме гледали в различни, все особени роли, но досега не е бил толкова плашещ.

Вижте какво имаме предвид в първия трейлър:

Black Bird” изглежда наистина чудесно, но с горчивина отбелязваме, че той бележи и една от последните роли на Рей Лиота, които се спомина наскоро.

Като големи фенове на историите за серийни убийци, тук мистерията веднага ни грабва интереса. Повече обаче сме любопитни за това, което трейлърът не показва. Представено ни е самото начало на историята и как героят на Еджъртън се оказва в ситуацията си, но не и най-интересното – взаимоотношенията между двамата герои и как те ще се развият, така че да се стигне до развръзка. Всъщност, радваме се, че това не се показва в трейлъра, защото искаме да го разкрием за са себе си в продължение на шестте епизода.

Black Bird” е създаден, написан и продуциран от Денис Лехейн („Shutter Island”, „Mystic River”), който адаптира книгата „In With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain for Redemption“ на Джеймс Кийн и Хилел Левин. Режисьор на (поне) три от епизодите е Михаел Роскам.

Първите два епизода ще дебютират на 8 юли в платформата Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *