Мислехме, че е минало съвсем малко време, откакто видяхме първия тийзър на дългоочакваната stop-motion анимация „Пинокио“ („Guillermo del Toro’s Pinocchio“), която любимият ни Гийермо дел Торо подготвя вече повече от десетилетие, но ето, че е изтекла близо половин година. Принципно се напрягаме, когато времето лети по подобен начин, но в случая ще го приемем като плюс, защото това неусетно ни е приближило към заветната премиерна дата през декември и съвсем скоро се очаква рекламната кампания на филма да стартира на пълни обороти. Първата стъпка даже вече е направена.

Вчера Vanity Fair публикуваха материал и интервю с Гийермо дел Торо, в което представиха и поредица снимки, които реално са първият ни истински поглед към филма, предвид това, че тийзърът се фокусираше само и единствено върху озвучавания от Юън Макгрегър щурец Себастиан Дж. Крикет, който, така да се каже, е в „сърцето на историята“ (по неговите собствени думи, той буквално е живял в сърцето на Пинокио). От кадрите можем да придобием чудесна представа за стила на анимацията и цялостната атмосфера, както и да видим как точно ще изглеждат Пинокио, Джепето, основният злодей в историята граф Волпе, озвучаван от Кристоф Валц, както и подестът (Рон Пърлман), който вижда Пинокио като потенциален войник.

Тук е мястото да отбележим, че действието на този „Пинокио“ ще се развива в Италия между двете Световни войни, по време на възхода на диктатурата и фашизма. По думите на самия Гийермо дел Торо, това са времена, в които „гражданите се държат вярно, като кукли на конци“, а Пинокио е различен – неговата добродетел е неподчинението там, където всички строени следват правилата. Във филма ще има няколко магически създания, но светът (доколкото е възможно) ще бъде максимално близък до реалността.

Вижте снимките.

guillermo-del-toro-pinocchio-trailer-social Guillermo-del-toro-pinocchio-4-1 Guillermo-del-toro-pinocchio-6-1 Guillermo-del-toro-pinocchio-8-1 Guillermo-del-toro-pinocchio-3-1 Guillermo-del-toro-pinocchio-7-1 ezgif-1-2956911f9c Guillermo-del-toro-pinocchio-10-1 ezgif-1-34ec1a5b81

В очакване сме на първия пълен трейлър на филма, а след разочарованието от рекламата на подготвяната от Робърт Земекис игрална версия на класическата анимация на Disney от 1940 г., вече нямаме съмнение кой „Пинокио“ очакваме с по-голямо нетърпение.

Режисьор на „Пинокио“ („Guillermo del Toro’s Pinocchio“) е Гийермо Дел Торо („Кронос“, „Лабиринтът на фавна“, „Пурпурният връх“, „Формата на водата“) в партньорство с Марк Густафсон („Фантастичният Мистър Фокс”). Сценарият е дело на Патрик МакХейл („Over The Garden Wall”), Матю Робинс („Пурпурният връх“), Грис Гримли и Гийермо Дел Торо, по книгата „Приключенията на Пинокио“ на Карло Колоди.

Ролите озвучават Юън Макгрегър (Крикет), Дейвид Брадли (Джепето), Грегъри Ман (Пинокио), Кристоф Валц (Граф Волпе), Кейт Бланшет, Джон Туртуро, Рон Пърлман, Фин Улфхард, Тим Блейк Нелсън, Тилда Суинтън и др.

Премиерата ще бъде по Netflix през декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аман от филми за Пинокио! Толкова много направиха през последните години, че взех да намразвам интересната приказка!

  2. Дори от няколкото снимки е видно, че (съвсем очаквано) поне визуално дел Торо пак ще сцепи 🙂