Само няколко месеца след като споделихме новината за ангажирането на Алфонсо Куарон с любимата ни Кейт Бланшет в компанията на Кевин Клайн да работят заедно по нов сериал за Apple TV+, Variety добавя още едно авторитетно име в актьорския екип на проекта – Лесли Манвил ще се включи с роля в подготвяния „Disclaimer“. В това трилър-приключение по едноименната книга на Рене Найт ще вземат участие още Саша Барон Коен, Коди Смит-МакФий, Луис Партридж, Хойон Джун.

Ще припомним, че „Disclaimer“ пресъздава историята на разследващ журналист (Бланшет), изградила кариерата си благодарение на репортажи за различни прегрешения на големи институции. В един момент обаче реалността се обръща срещу нея – в дома ѝ се появява книга, в която самата тя играе главната роля, а сюжетът разкрива най-мрачната ѝ тайна. Автор на тази книга е героят на Кевин Клайн, а Лесли Манвил ще се включи в образа на негова съпруга, съсипана от скръб след смъртта на техния син.

Манвил има впечатляваща кариера на екрана и на сцената – с многобройни номинации за БАФТА, с номинация за „Оскар“ за ролята ѝвъв „Невидима нишка“ на Пол Томас Андерсън, тя е носител на наградата „Лоурънс Оливие“ и скоро ще може да я гледаме в предстоящите пети и шести сезон на „The Crown“.

Disclaimer“ е всъщност първият проект от договора, който Куарон сключи с Apple TV+ през 2019 година – той ще режисира и ще бъде сценарист на поредицата, както и неин изпълнителен продуцент. Двама изключителни майстори на образите ще бъдат оператори в екипа на Куарон – Емануел Любецки („The Revenant“, „Gravity“) и Бруно Делбонел („Невероятната съдба на Амели Пулен“, „The Tragedy of Macbeth“). Компаниите продуценти са Esperanto Filmoj на Куарон и Anonymous Content.

Все още няма премиерна дата на „Disclaimer“ – ще следим за новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *