Въпреки безбройните клишета, които режисьори с различна степен на талант не спират да рециклират, жанровото кино носи супер вълнуващо изживяване. Нестихващият интерес към него го доказва, а присъствието на звезди от челните редици на Холивуд в такива продукции говори за това, че ролите в качествени филми носят своя престиж, независимо дали са драми, комедии или хоръри.

Талантливата Ребека Хол, която в последното десетилети се снима в редица жанрови заглавия, е нагледен пример за актриса без предразсъдъци що се отнася до избора си на роли. Миналата година я гледахме в съвсем не лошия „Къща в мрака“, а още през 2011 г. в „The Awakening“ с Доминик Уест тя даде заявка, че може да се справи с комплексни персонажи, потопени в паранормалното. От тогава тя флиртува както с хоръра, така и с психологическия трилър (спомняме си и чудесния „The Gift“ на Джоел Еджертън), а най-прекрасно се справя когато границата между двата жанра е размита.

Точно такъв изглежда е случаят в предстоящия „Resurrection“ на режисьора Андрю Симънс, който направи своята премиера на фестивала в Сънданс. Това е вторият филм на Симънс след комедията „Nancy Please” от 2012 г. и разказва за Маргарет (Хол), самотна майка с успешна кариера, която трябва да се изправи пред тайнствен мъж от своето минало (Тим Рот), чиято поява преобръща подредения ѝ свят и заплашва да го разруши напълно.

Вижте първия трейлър:

Кадрите са точно толкова тайнствени, колкото приляга за трейлъра на жанров филм и това определено ни прави доволни, поне на този ранен етап. Самото присъствие на Тим Рот е достатъчно да ни развълнува, а от видяното смятаме, че ролята на злодей в подобен тип сценарий ще му пасне като ръкавица. Хол изглежда в перфектна форма и обещава, че ще разгърне целия си потенциал в ролята на жертва, която обаче няма да се даде без бой. Загадката какво се е случило преди 22 години, заради което двамата са в меко казано обтегнати отношения е интригуваща и нямаме търпение да разберем. Вероятността отговорът да е разочароващ е реална, но това са рисковете на изкуството.

res220220515

Продуцент на „Resurrection“ е Ларс Кнудсен, който има зад гърба си успешни проекти като „Midsommar“ и „Hereditary“. Във филма ще видим още Грейс Кауфман, Майкъл Еспер, Джош Дренън и др.

Премиерата ще бъде на 5 август в кината и в избрани онлайн платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *