Един от много любопитните филми, който ще дебютира на фестивала в Кан и от който се интересуваме от много време, е новият проект на австралийския лудак Джордж Милър. След като ни отвя главите с неостаряващия „Лудия Макс: Пътят на яростта” и преди да започне предисторията „Furiosa“, Милър успя да заснеме „Three Thousand Years of Longing”, който не би могъл да звучи по-различно от дистопичния свят на Макс и Фюриоса.

Припомняме, че „Three Thousand Years of Longing” е епична романтична фантастика, където в главните роли ще видим страхотните Тилда Суинтън и Идрис Елба. От студиото обещават да изкарат първи трейлър за филма в идните дни, но първо получаваме тийзър, който няма и 30 секунди, но затова пък успява да ни изненада изключително приятно и само да увеличи нетърпението ни. Докато преди си мислехме, че „Three Thousand Years of Longing” ще бъде сравнително стандартна любовна история, от бързите премигвания на кадри в тийзъра разбираме, че Милър всъщност отново е направил визуално впечатляващ, широкомащабен проект, който надминава очакванията ни за това какво ще представлява филма.

С тийзъра излезе и доста повече информация за сюжета – той ще се върти около жена на науката, която се среща в Истанбул с джин, който предлага да й сбъдне три желания.

Вижте тийзъра сега:

Идрис Елба играе джин, а не любовния интерес в историята, което е изненадващо, но веднага се убеждаваме, че е много подходящо. Всички кадри са страхотно красиви и ни подканват да паузираме видеото и да ги оглеждаме подробно. От това, което се вижда, историята ще се разпростира из различни периоди (вероятно 3000 години), ще има в себе си фантастични елементи, старовремски разкази и съвременна история.

Ето го и официалният синопсис:

Д-р Алитея Бини е академик – човек на логиката, задоволен от живота. Докато посещава конференция в Истанбул, тя случайно се среща с джин, който й предлага три желания в размяна на свободата му. Това представя два проблема: първо, тя се съмнява, че той е истински и второ, тъй като тя се занимава с митология, е запозната с всички разкази, които предупреждават за опасностите при сбъдване на желания. Джинът се опитва да я убеди като й разказва фантастични истории от миналото си. В крайна сметка тя е омагьосана от разказа и си пожелава нещо, което изненадва и двама им.

Three Thousand Years of Longing” е написан и режисиран от Джордж Милър, който работи с голяма част от екипа си от „Пътят на яростта “, начело с операторът Джон Сийл, композиторът Junkie XL, продуцентът Дъг Мичъл и други. Историята е базирана на краткия разказ на А. С. БаятThe Djinn in the Nightingale’s Eye“.

Филмът ще дебютира в Кан, а в кината ще излезе на 31 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. в началото не знаех какво да очаквам, но изглежда фантастично! Радвам се, че напоследък има толкова много авторско кино!