Мóтахме се като за световно, докато се наканим да напишем тази новина, не само защото се надявахме (междувременно) идеята да се „разпадне“, но и защото част от екипа ни винаги се е удивлявал на всеобщото прехласване по култовото явление „Мръсни танци“ („Dirty Dancing“). То се редят спомени кога точно е гледан филма за първи път, то се коментират първи сърдечни тръпки в тийн-възраст, то се правят обстойни анализи на отношенията между героите (и респективно – актьорите)… Истината е, че във филма участва един великолепен танцьор и сериозен магнит за няколко поколения дами – Патрик Суейзи, и звучат няколко изключително „прилепчиви“ мелодии, които подтикват към разкършване на телата в съответния ритъм.

Оказва се, че започва работа по дълго подготвяното продължение на оригиналния филм от 1987 година, като Дженифър Грей ще се включи отново в ролята на прочутата Бейби, която „просто не може да стои в ъгъла“. Преди няколко седмици на CinemaCon се потвърди още, че начело на проекта застава Джонатан Левийн („Топли тела“, „50/50“, „Nine Perfect Strangers“). Подобно на познатия оригинал, продължението също ще бъде романтична история за порастването – на някое друго момиче, а сюжетът ще трябва да бъде наистина „многопластов“, както обещава режисьорът, за да привлече вниманието на публиката от настоящето. А ако творческият екип реализира идеята да залагат на песни от 90-те години – то отсега бъдещият филм е изгубил битката за място в боксофис класациите…

Желанието е продължението да бъде направено така, че да се окаже в директна комуникация с оригиналния филм. За Левийн е много важно наследниците на Суейзи да подкрепят идеята, а отсъствието на емблематичния Джони от новата история ще провокира допълнителна трансформация у самата Бейби. За всички е ясно, пък и самият режисьор го е декларирал, че „Мръсни танци“ е един от любимите му филми и дори не би могъл да мечтае, че някога ще има шанса да режисира продължението му. А ето и обещанието му:

За всички отдавнашни фенове – обещавам, че няма да съсипем спомените от детството ви! Ще се заемем с творческата си задача съвестно, със сериозна амбиция и преди всичко – с любов.

Как да не се умилиш от подобно заявление?!

Автори на сценария на новия „Мръсни танци“ („Dirty Dancing“) са Джонатан Левийн и Елизабет Чомко. Режисьорът е и продуцент, чрез своята компания Megamix и в партньорство с Джилиан Борер. Дженифър Грей ще бъде изпълнителен продуцент на проекта. Изборът на младите актьори за главните роли предстои, а според амбициозните предварителни планове снимките трябва да започнат малко по-късно през настоящата 2022 година. Премиерата е предвидена за 2024 – ще следим за новини по тази романтично-танцувална тема.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *