Една много хубава новина, свързана с вселената на „Дюн“, ни оправи настроението в изминалата петъчна вечер – Дени Вилньов е избрал иконичния Кристофър Уокън да влезе в ролята на падишах-император Шаддам в предстоящия „Дюн: Част II“. И фактът, че Уокън е приел предложението му, ни вдъхва надежда, че работата по филма напредва и ни изпълва с удовлетворение, че още една от зловещите фигури в епоса на Франк Хърбърт ще се сдобие с абсолютно перфектен кинообраз.

Излишно е да досаждаме с обяснения колко страхотни роли има във филмографията си Кристофър Уокън, с колко талантливи режисьори е работил през годините и как участието му в „Дюн: Част II“ ще обогати света, който продължава да конструира Дени Вилньов. Вече споменахме в новината за сериала „Dune: The Sisterhood“, че Флорънс Пю ще влезе в ролята на принцеса Ирулан, а най-вероятно Остин Бътлър ще се превърне в дивия племенник на барон Харконен – Фейд-Рота, по-малкият брат на звяра Рабан. За момента не е ясно все още кого ще избере Вилньов за ролята по-малката сестра на Пол.

В „Дюн: Част II“ публиката ще се срещне отново с емблематичните образи от епохалния роман, изиграни от Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендая, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Шарлот Рамплинг и Дейв Батиста. Началото на снимките е обявено за лятото, което наближава с пълна сила. Премиерата на дългоочакваната втора част се очаква да бъде на 20 октомври 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Най-тъжното е, че ще има Дюн 2…И великият Кристофър Уокън не би могъл да извади тази тъпотия от тинята и пясъците, в която е затънала. Ще вземе парите с приличие и ще продължи нататък…

  2. Ти в кой свят живееш? Екранизацията на Дюн която излезна като част 1 е НАЙ-ДОБРАТА излизала някога. Нереално добър филм.