Колкото и да споделяме убеждението, че завръщането на познати сюжети на екран, пречупени през визуален творчески подход на нови кинаджии, не е от (голяма) полза за „обогатяване на пейзажа“, това не може да спре инерцията на последното десетилетие. Свидетели сме на поява на непрестанни римейки, особено в сериозната конкуренция между стрийминг платформите, продуциращи все по-голямо количество сериали. И ето как след малко повече от десетилетие – време, в което се предполага, че сме забравили за Ерик Бана и Рейчъл Макадамс, НВО представят дълго подготвяната нова адаптация на романа на Одри Нифнегър „Пътешественикът във времето и неговата жена“ („The Time Travelers Wife“).

Главните герои в новия сериал „The Time Travelers Wife“ са поверени на Тео Джеймс и Роуз Лесли, а ето и как изглеждат официалните трейлъри.

Колкото и да е симпатична червенокосата любимка на почитателите на „Игра на тронове“, вниманието на публиката в този трейлър е привлечено от трагичния образ на въпросния пътешественик във времето, който има способността да не се съобразява със законите на пространството и времето и често изчезва и се появява шокиращо внезапно къде ли не. Признаваме, че е интересна трансформацията на Джеймс в различните му възрасти, ала и двамата актьори ще трябва да докажат, че притежават нещо повече от миловидност и приятно присъствие на екран.

Романът на Одри Нифнегър е издаван два пъти в България и за яснота по отношение на сюжета на историята избираме да представим тук синопсиса на книгата, издадена от „Бард“ през 2006 година.

Когато Хенри се запознава с Клер, той е на двайсет и осем, а тя на двайсет. Той е библиотекар, а тя красива студентка и бъдеща художничка. Хенри никога преди не се е срещал с Клер; Клер познава Хенри от шестгодишна… Невъзможно, но е вярно, защото Хенри пътува във времето без самият той да го иска и да го търси. Много са нещата, които среща в обърканите си минало и бъдеще, но най-вече – любовта и Клер, която винаги го чака. Силен дебют и омагьосваща история за съдбата и вярата в силата на любовта, „Пътешественикът във времето и неговата жена“ е предопределена да плени читателите, както двамата герои са пленени в този невъзможен романтичен капан.

tw-poster-0220424

Пилотният епизод на сериала е режисиран от Дейвид Нътър, работил по различни епизоди на „Игра на тронове“, „Shameless“, „Entourage“. Сценарист и продуцент на поредицата е супер-опитният наш любимец Стивън Мофат („Doctor Who“, „Sherlock“).

Премиерата на „The Time Travelers Wife“ е на 15 май по HBO и HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *