След като „Enola Holmes” постигна зашеметяващ успех за Netflix (или поне така твърдят те – известно е, че техните цифри за гледаемост са леко съмнителни), от стрийминг платформата явно имат огромно желание да продължават да работят с Мили Боби Браун, която е една от най-младите актриси, за които със сигурност можем да кажем, че вече е звезда на Холивуд.

Новият им съвместен проект ще се нарича „Damsel” и ще разказва фантастична история, която ще се цели да преобърне остарялата фабула за девойката, която има нужда от спасяване. Разказът ще се върти около млада принцеса, която трябва да се омъжи по сметка. Тя се съгласява, за да спази семейните традиции, но впоследствие разбира, че ще бъде дадена като жертвоприношение на дракон да я изяде.

Веднага трябва да признаем, че това резюме на сюжета звучи безобразно изтъркано и елементарно, но в същото време можем да си представим как един такъв фантастичен филм с насоченост към по-младата аудитория може да стане много сладък и, най-важното за Netflix, много популярен. С разпознаваема и обичана от младото поколение звезда като Мили Боби Браун начело, всъщност виждаме доста потенциал за успех.

А за нас е интересно, че към актьорския състав се присъединяват и доста солидни имена, начело с Робин Райт и Рей Уинстоун. Райт, разбира се, е първенец във всякакви класации за актриси, които нямаме възможност да гледаме често на екран и се радваме винаги, когато имаме нова такава възможност. Уинстоун пък трябва да признаем, че не очаквахме да го видим в такова амплоа, имайки предвид колко сме свикнали да бъде здрав английски гангстер, и със сигурност ще бъде интересно да го гледаме и тази различна роля.

Кастът се допълва от несравнимата Анджела Басет, Шохре Агдашлу, която е от онези актриси, които сме гледали на толкова много места, че никога не можем да се сетим къде точно, Ник Робинсън, познат от „Love, Simon“ и Брук Картър.

Damsel” ще бъде режисиран от Хуан Карлос Фреснадийо, за когото това е първи пълнометражн филм след „Intruders” от 2011 г. Сценарият е дело на Дан Мазо (“Wrath of the Titans”).

Премиерна дата за момента не е обявена, но филмът вече се снима.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *