Голямо чакане, дълги подготовки, години „в ада“ на започнатите и незавършени проекти, но… ето, че 2022 предвещава „раздвижване“ по темата Шерлок Холмс 3“. Дори и да не се финализира трети филм с участието на чаровните Робърт Дауни джуниър и Джуд Лоу, HBO Max са започнали работа по два spin-off-сериала, които (вероятно) ще включват прочутите герои на Артър Конан Дойл.

Според информация от Variety, главен герой в двете предстоящи поредици ще бъде нов персонаж, който ще се появи за първи път в третия филм на Шерлок Холмс и д-р Уотсън. Подготовката за тази допълнителни истории върви още от 2020 година, като Робърт Дауни джуниър се е включил от самото начало в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с Аманда Бърел и Сюзан Дауни от страна на неговата компания, а също и Лайънъл Уиграм от Wigram Productions. Warner Bros. Television са продуценти на начинанието.

Би било полезно да припомним, че за последно гледахме как Холмс фабрикува собствената си смърт след конфликта с прочутия доктор Мориарти – това беше преди повече от десетилетие, в „Шерлок Холмс: Игра на сенки“. Първите два филма, дело на Гай Ричи (когато все още имаше mojo), имат сериозен финансов успех – комбинираният им приход надхвърля един милиард долара.

В момента все още Декстър Флечър е отговорен за работния процес по третата част, но мина първо декември 2020, после и декември 2021, в които филмът не се появи на екран. В момента дори си няма премиерна дата, а също не се знае и кога биха могли да започнат снимките. Едно е сигурно – ако остане валидна идеята в „Шерлок Холмс 3“ да бъде представен нов герой, това трябва да се случи скоро, за да не се забавят/пренаредят плановете на HBO Max и Warner Brothers за новите поредици в тази вселен“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Този филм отдавна трябваше да излезе 🙂 И ако Гай Ричи не е режисьор, не знам кво ще се получи 🙂