Много кинопродукции се бавят с години и даже десетилетия, докато се осъществят. Има обаче и моменти, в които някои истории грабват публиката или някой артист толкова много, че кино адаптацията му започва да се мисли мигновено.

Точно такъв е случаят с предстоящия филм на Amazon Studios „I Helped Destroy People”, който ще бъде адаптация на едноименната статия на Джанет Райтман, публикувана от New York Times през септември 2021 г. Историята започва с терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември 2001 и една от основните политики, които американското правителство измисли в отговор на трагичните събития – така наречената „Война с терора“. Докато голяма част от тази политика са безкрайните войни на американците в Близкия изток, друга важна стратегия е било инфилтрирането и шпионирането на мюсюлмански общности на територията на Щатите – задача, с която е бил натоварен ФБР агентът Тери Олбъри.

Олбъри е бил единственият чернокож в своята ФБР клетка, заради което е изпратен да събира информация за мюсюлмански общности по разнообразни неморални и дори незаконни начини. Дългогодишните му действия толкова го обезсърчават и го карат да изгуби вяра в системата, че той започва да предоставя различни документи за работата си на пресата, разобличава цялата операция и накрая влиза в затвора за четири години, заради разкриване на федерални тайни.

В ролята на Олбъри ще влезе Яя Абдул-Матийн II, когото гледаме все повече във всякакви разнообразни проекти и докато някои от тях са под всякаква критика, в други все пак успява да направи добро впечатли с актьорската си игра и присъствието си на екран. Досега повечето му високопрофилни участия са все в жанрови проекти, но нямаме търпение да видим как ще се справи в тази роля, имайки предвид, че беше страхотен последният път, в който игра истинска личност в „The Trial of the Chicago 7“. Другото интересно участие в този проект е това на Майкъл Б. Джордан, който обаче ще се включи само като продуцент и за ега не се очаква да застане пред камерата.

I Helped Destroy People” все още няма обявен режисьор. Сценарият ще бъде адаптиран от Бен Уоткинс, работил по сериала на Amazon „Hand of God”. Начална дата на продукцията за момента също не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *