След грандиозния успех на първия сезон на „Истински детектив“ („True Detective”), HBO имаха голяма амбиция да развият това, което първоначално беше замислено като самостоятелен минисериал, и да продължат да изкарват нови истории (и още пари) от него. Слава богу, те взеха правилното решение да подходят антологично и да разказват други криминални истории с други известни актьори, но както всички знаем, вторият сезон не се хареса нито на публиката, нито на критиката. Трети беше сравнително подобрение, но изглежда сякаш ентусиазмът за проекта доста понамаля.

Все пак, миналата година се появи новина, че HBO ще търсят нови креативни умове за четвъртия сезон, а сега вече даже имаме потвърждение кои ще са те и можем да започнем да бъдем предпазливо оптимистични. Deadline съобщават, че от популярната телевизионна мрежа са започнали работа по носещия временното заглавие „True Detective: Night Country” и са подписали договори с мексиканката Иса Лопес, която ще влезе в ролята на режисьор, и с носителя на „Оскар“ Бари Дженкинс, който ще бъде продуцент на сезона.

Разбира се, всички познаваме името на Бари Дженкинс, който след триумфалния си дебют с „Moonlight“ има само успехи, макар и доста по-непопулярни сред масовата аудитория, като „Ако Бийл стрийт можеше да говори” и „Подземната железница”. Иса Лопес пък е сценарист и режисьор, чийто най-известен филм „Tigers Are Not Afraid” стана любим на всички майстори на фантастиката и хоръра, като Гийермо дел Торо, Стивън Кинг и Нийл Гейман. Лопес и Дженкинс работят от известно време по четвъртия сезон, като Дженкинс е главен продуцент, а Лопес ще напише и със сигурност ще режисира поне първия епизод.

В скорошно изказване Иса Лопес се похвали в Twitter:

Работя по това от доста време с много талантливи хора. Невероятно забавно е. […] Повечето продуценти биха ме помолили да съм по-малко странна. Бари ме бута да врътна странността на 11.

Оригиналният създател Ник Пизолато, изглежда ще получи само почетна титла на „изпълнителен продуцент“ и по всичко личи, че поне креативно напълно е напуснал проекта, което, разбира се, е тъжно, но се надяваме, че ще донесе скрити възможности за проекта. Много стискаме палци на Бари Дженкинс и Иса Лопес – смятаме, че има още много хлаб в тази антология и до някаква степен именно нови артисти вероятно ще успеят да възродят сериала и да върнат ентусиазма на хората за него.

Засега „True Detective: Night Country” все още си няма премиерна дата, но със сигурност ще следим за новини по продукцията и най-вече, кого ще видим в главните роли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дженкинс вероятно ще направи нещо добро, ама без Пизолато е малко странно да се нарича „True Detective“. То всъщност и без Фукунага де, ако трябва да сме съвсем точни. Малко корабът на Тезей е положението.