Какво бихте казали, ако ви споделим, че Netflix подготвят пореден филм за американски гимназисти и трудностите им през турбулентния период на тийнейджърсвото? Вероятно, като много от нас, и вие трудно бихте се развълнували от подобна новина. Но тук идва обратът в тази история – какво ще кажете обаче, ако изпълнителният музикален продуцент на този филм е легендарният Том Морело, познат на всички фенове на рока и метъла като китариста на Rage Against the Machine и Audioslave.

Спокойно, хевиметъл фенове, Морело не се е хванал да се занимава с нормална гимназиална комедия. Предстоящият „Metal Lords” разказва историята, позната на всички хлапета, които някога са искали да са рок звезди – чувството, че си различен, но че всички останали „нормита“ са под теб, защото не разбират що е то истинската музика. Проектът е много личен и за създателя Д. Б. Уайс, познат на всички като един от създателите на сериала „Игра на тронове“, който тук ще се занимава с другата си страст, освен драконите – хевиметъла.

Metal Lords” разказва за най-добрите приятели Кевин и Хънтър. Te искат да си сформират метал банда и да спечелят „Битката на бандите“, но неминуемо нещата се усложняват, когато Кевин се влюбва в чаровната англичанка Емили, която свири на виолончело. Хънтър подозира, че ще му се случи неприятна „Йоко ситуация“, а Емили под добродушната си външност крие темперамент, готов за хевиметъл сцената.

Вижте трейлъра сега:

Метълът рядко е показван в много добра светлина в огромна част от попкултурата, но от този трейлър ни се струва, че „Metal Lords” ще покаже причините, заради които фенбазата му е толкова отдадена – страстта, силата и скоростта, които текат във вените като електричеството в жиците на китарите и карат метълягите да развяват коси и да правят пого. В същото време обаче са неминуеми притесненията на родителите и неразбирането от връстниците, които възприемат цялото нещо като ненужни крясъци.

Metal Lords” е режисиран от Питър Солет, който направи много чаровния „Nick and Norah’s Infinite Playlist”, което веднага ни вдъхва увереност, че той знае как се прави филм, който е дълбоко отдаден на музиката си и че тя не е само саундтрак, а главно действащо лице. Грег Шапиро, работил по поредицата „Харолд и Кумар“, е другият продуцент, който пък ще се погрижи комедията да е на ниво.

metal-lords-poster-20220315

В главните роли ще видим Джейдън Мартел, Ейдриън Гриънсмит, Айсис Хейнсуърт, Брет Гелман и Джо Манганиело.

Премиерата на филма ще е на 8 април в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments