Въпреки че не се занимаваме със социологически проучвания, всички ние бихме си заложили главите, че ако разпитаме една представителна извадка хора кой е най-добрият филм на всички времена, много от тях ще се съгласят с професионалните критици и ще кажат „Кръстникът“ (първите две части, третата оставяме на лична интерпретация). И макар че знаем, че рано или късно някой ще се опита да направи римейк или рибуут, засега такава обида не се случва, но имаме проекти, които ще ни разкажат задкулисната драма за създаването на един от най-великите филми, правени някога. А драмата, вярвайте ни, е достойна за филма.

Както сме разказвали вече няколко пъти, един от проектите, които ще се занимава с продукцията на „Кръстникът“ се нарича „The Offer“ и представлява десет-епизоден сериал, който ще разкаже за многото интереси, които са се сблъскали по време на правенето на филма. Дори и да можете да цитирате безсмъртните реплики от „Кръстникът“ наизуст, пак сме сигурни, че може да има интересни неща, които да откриете в тази история. От първоначалната идея за адаптация на романа на Марио Пузо, през различните фракции, които се опитват да спрат правенето му, до двамата продуценти и режисьорът, които твърдо вярват в проекта – всеки един завой от задкулисните перипетии изглежда е бил също толкова вълнуващ, колкото и екранизираните моменти.

Затова и толкова се вълнуваме за предстоящия „The Offer”, чийто първи официален трейлър можете да видите сега:

Дори и да сме скептични, дори и да смятаме, че няма каква нова информация да ни представи „The Offer”, ще излъжем, ако отречем, че когато започва иконичната тема на Нино Рота в трейлъра не ни побиха тръпки от кеф. Въпреки че не смятаме, че да изгледаме този сериал ще може да се сравни с това да изгледаме „Кръстникът“, определено хората отговорни за маркетинговата кампания знаят как да си вършат работата. Лесно е от сегашна гледна точка да смятаме, че това е един от най-добрите филми правени някога. Далеч по-интересно е да видим как това е било дълбокото убеждение на малка група от хора, докато много други са правели всичко възможно да ги спрат.

The Offer” е създаден от Майкъл Толкин, а шоурънър е Ники Тоскано („Hunters”, „Revenge”). Пилотният епизод е режисиран от Декстър Флечър (“Rocketman”). В главните роли ще видим Майлс Телър, Дан Фоглър, Матю Гуд, Джуно Темпъл, Джовани Рибиси, Колин Ханкс, Джъстин Чеймбърс, Антъни Иполито и др.

Премиерата ще бъде на 22 април в платформата Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *