Политическите скандали, оставили незаличим отпечатък в историята, винаги могат да бъдат обогатени от още една гледна точка. Независимо дали се прави опит за доизясняване на обстоятелствата или просто говорим за добавяне на интересни нюанси към вече приетата версия на събитията, да погледнем в машинациите, лъжите и манипулацията безспорно е вълнуващо. Особено когато игрището е Белият дом.

Gaslit“, предстоящият минисериал на Starz, ще предложи именно това на зрителите – няколко различни перспективи от аферата „Уотъргейт“, довела до оставката на президента Ричард Никсън на 9 август 1974 г. Основната линия разказва за Марта Мичъл (Джулия Робъртс), съпругата на главния прокурор на САЩ Джон Мичъл (Шон Пен), която е първият човек, дръзнал да разкрие публично за участието на Никсън в скандала. Тя поставя съпруга си в сложна ситуация не само заради заемания от него пост, но и защото е личен приятел на президента. В резултат на дързостта си Марта става жертва на целенасочени действия да я дискредитират, в които участва и собственият ѝ съпруг. В епизодите ще бъде преплетена още линията на Джон Дийн (Дан Стивънс), амбициозен адвокат, въвлечен в потулването, заедно с не по-малко целеустремената си съпруга Мо (Бети Гилпин).

Вижте първия трейлър.

Звездното присъствие в този проект е сигурен начин да му обърнем внимание и ще очакваме с интерес премиерата. Шон Пен е неузнаваем, а Джулия Робъртс загатва своята комплексност, която отдавна не е разгръщала напълно; тук има реална възможност да видим на какво е способа вечната хубава жена, спечелила „Оскар“ именно за превъплъщението си в реална личност („Ерин Брокович“). Операторската работа изглежда страхотно, а епохата – уловена точно и ярко. Въпреки очевидното напрежение, което ни се струва много добре изградено, саундтракът намеква, че сериалът няма да бъде съвсем лишен и от хумор, а това би било още един плюс. Определено оставаме положително настроени.

Gaslit“ е вдъхновен от първия сезон на подкаста „Slow Burn“, който разказва пренебрегвани истории около известни исторически събития. Според продуцентите целта е била да покажат човешката страна на скандала и да създадат една по-богата история от типичния политически трилър, в който централна позиция заемат силните мъже на деня. Обещанието е да видим аферата „Уотъргейт“ както никога досега.

gaslit-first-look-trailer-1-20220207 gaslit-first-look-trailer-2-20220207 gaslit-first-look-trailer-3-20220207 gaslit-first-look-trailer-4-20220207 gaslit-first-look-trailer-5-20220207 gaslit-first-look-trailer-6-20220207 gaslit-first-look-trailer-7-20220207

Създател и шоурънър на „Gaslit“ е Роби Пикъринг („Freaks of Nature“, „Mr. Robot“), режисьор на всичките шест епизода е Мат Рос („Captain Fantastic“), а един от изпълнителните продуценти е Сам Исмаил („Mr Robot”). В ролите, освен Джулия Робъртс, Шон Пен, Дан Стивънс и Бети Гилпин, са Дарби Камп, Патън Осуолд, Ерин Хейс, Шеи Уигам, Брайън Герати, Алисън Толман, Александър Филимонович и др.

Премиерата на „Gaslit“ е на 24 април в Starz.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.