В началото на миналата година споменахме за предстоящ проект на Лиз Флейхайв и Карли Менш, чийто сериал „Glow” беше една от най-успешните продукции на Netflix преди внезапно да бъде спрян и да остави многобройни почитатели разочаровани и тръпнещи в очакване за ново развлечение. Новата продукция, озаглавена „Roar”, която този път попада в ръцете на конкурентната стрийминг платформа Apple TV+, ще представлява съвкупност от „мрачно комични феминистки басни“, разказани под антологична форма.

Базирана на книгата с разкази на Сесилия Ейхерн, сериалът е първият, който ще бъде пуснат под цялостната сделка на Менш и Флейхайв с Apple TV+. „Roar” ще бъде съставен от 8 половинчасови епизоди, които ще наблегнат на това как жените влияят както на чуждото, така и на собственото си разбиране за женственост. Според представителите на Apple TV+ сериалът ще хвърли един иновативен поглед към така тачената в Холивуд тема за феминизма. Ето какво гласи официалният синопсис:

Roar“ предлага проницателен, въздействащ и понякога забавен портрет на това какво означава да си жена днес. С уникална смесица от магически реализъм, познати домашни и професионални сценарии и футуристични светове, тези осем истории отразяват дилемите на обикновените жени по достъпен, но изненадващ начин. Начинът, по който те излизат от съответните си преживявания, говори за устойчивостта, която съществува в тях самите и във всички жени.

В ролите се включват носитлеката на „Оскар“, „Еми“ и „Златен глобус“ Никол Кидман, която е и изпълнителен продуцент; Носителката на „Еми“, „Грами“ и „Тони“ Синтия Ериво; шесткратно номинираната за „Еми“ Иса Рей, носителката на „Еми“ Мерит Уийвър, номинираната за „SAG“ Алисън Бри и трикратнономинираната за „Еми“ Бети Гилпин, както и Мийра Сиал, Файвел Стюарт и Кара Хейуорд.

Вижте как ще изглеждат част от тях в сериал в първите официални кадри:

Roar_103_F00037F Roar_106_F00010F Roar_107_05064F

Няма съмнение, че „Roar”е модерен и като концепция определено ще се понрави на американската „woke” публика. Нас обаче ни привлича основно блестящия актьорски състав. Като започнем от любимката на създателите Алисън Бри, минем през Синтия Ериво, която също не е непозната за публиката пред телевизора („Гений“) и стигнем чак до тежката артилерия Никол Кидман, която освен прясната си номинация за „Оскар“ напоследък намира все по-голям интерес в не дотолкова скромните тв продукции. Няма спор, че всички тези актриси са дами, които поне веднъж вече са покорявали зрителите на малкия екран и честно казано нямаме търпение да видим каква колаборация са ни подготвили.

Премиерата на всички осем епизода на „Roar” е на 15 април по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *