Понеже всички сме на тема „Писък“ тези дни, вероятно добре си спомняте правилата за оцеляване в хорър филм, които оригиналът на Уес Крейвън хитро описа, първото от които беше „Не прави секс“. Представяте ли си какво ще стане, ако хората не просто правят секс, а ми и го снимат?

Това ще е темата на новото хорър предложение на любимците ни от А24, чисто и просто озаглавено „Х“. Докато трейлъра, който можете да видите по-долу, ни показва сравнително стандартен слашър, все пак си мислим, че можем да очакваме нещо повече от поредното, хилядно разхождане по отъпканите стъпки на жанра и има някакъв шанс да ни предложат нещо по-интересно. Разбира се, нямаме никакви надежди за нещо наистина качествено от рода на „Наследствено“, “Вещицата” или някое от другите страхотни хорър заглавия на А24.

Х“ разказва за група младежи, които през 1979 г решават да наемат отдалечена къща, в която да снимат порно филма „Дъщерята на фермера“. Естествено, наемат къщата от възрастен мъж, който завоалирано предупреждава, че съпругата му не е наред и, каква изненада, в следващия кадър вече имаме крийпи бабка по нощница. Филмът е режисиран от Тай Уест, когото част от екипа ни намира за надценен „hack“, но който, не можем да отречем, оформя дългогодишно хорър резюме със заглавия като „The Innkeepers“, „V/H/S” и „The Sacrament“.

Вижте трейлъра сега:

Въпреки наистина стандартната слашър атмосфера, която не ни изненадва с нищо, има някои елементи в трейлъра, които ни се виждат обещаващи. Естествено, че мръсните шеги се ринат с лопати и вероятно са сериозен процент от целия сценарий, но това, както се казва, „goes with the territory“. Самият дизайн на продукцията ни харесва, усеща се вайбът на ерата. Харесва ни и прехвърлянето между начина, по който е снимано „порното“ и „истинската“ част на филма. Докато очакванията ни не са особено високи, смятаме, че има потенциал за смеска от жанрове и дори себеосъзната заигравка, повече тип „Писък“, отколкото „Тексаско клане“.

x-poster-20220123

X” е написан и режисиран от Тай Уест. В главните роли са Миа Гот, Британи Сноу, Скот Мескъди, Джена Ортега, Оуен Кембъл, Стивън Юре и Мартин Хендерсън.

Премиерата е насрочена за 18 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. “„Х“ разказва за група младежи, които през 1979 г решават да наемат отдалечена къща,…….“ ооооофффффффффффф