Холивуд отдавна е вдигнал мерника на екшън бижуто „The Raid” и се мъчи да му спретне римейк, но нещата така и не се получаваха, като последният „misfire” беше преди пет години, когато Джо Карнахан и Франк Грило се бяха нагърбили със задачата. Сега отново чуваме за раздвижване около проекта и този път изглежда, че новата версия е неизбежна, тъй като зад бъдещия филм застават Netflix, които много рядко пропускат.

Допълнителна увереност, че този път римейкът на „The Raid” наистина ще бъде реализиран, са имената, които се включват в творческия екип – съвременните екшън идоли Майкъл Бей, Патрик Хюз и режисьорът на оригинала Гарет Еванс. Информацията идва от Deadline, които съобщават, че Майкъл Бей ще влезе в ролята на продуцент, Патрик Хюз ще бъде режисьор, както и сценарист наравно с Джеймс Бофорт, а Гарет Еванс ще изпълнява длъжността изпълнителен продуцент.

Действието на новия „The Raid” ще бъде пренесено от Индонезия във Филаделфия и по-точно в частта, наречена Badlands, където има изобилие от (продавани свободно) наркотици и твърде висока престъпност. В центъра на историята е елитен отряд от агенти на DEA под прикритие, които са по следите на неуловим наркобос.

Ето какво споделят продуцентите на филма:

Много сме развълнувани за уникалната визия, която Патрик има за „The Raid”. Отчетливо оригинален поглед към историята, отдаващ дължимото уважение на първия филм и в същото време внасящ свежа и различна перспектива, които му дават нова, собствена посока в екшън жанра.

Да, да, чували сме ги тези. Като цяло не сме променили мнението си, че „The Raid”, който е един от най-добрите екшън филми от последните десет години, няма нужда от римейк, но няма да седнем и да плачем. Каквото и да ни сервират като краен резултат, филмът на Гарет Еванс ще си остане еталон в жанра и нищо не може да промени този факт. Ще следим развитието на проекта и ще видим какво ще ни сервират. Може пък да е един от онези (изключителни) случаи, в които римейкът е по-добър. Да, и ние не го вярваме, ама…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Защо бе мама ви проста? Кому е нужно това? Нека позная, накрая от този отряд ще остане само един черен джендър който ще бие лошите бели.
    Мама ви проста недоклатена.

  2. Жан Клод Ван Дам ако беше по-млад щеше да пасне за главната роля 🙂

  3. Това явно ще го играе USA Edition, защото освиненото американско племе го мързи да чете субтитри. Дори и с Евънс в екипа няма шанс да направят по-наточена тупалка.