В днешно време са рядкост режисьорите, които успяват наистина да „освежат“ любимия ни научно-фантастичен жанр, но е неоспорим факт, че Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината”, „Annihilation”) е един от тях. Филмите му са оригинални и различни, като представят редица теми и концепции по изключително иновативен, често злокобен и потискащ начин. Затова всеки нов проект на Гарланд предизвиква огромен интерес у нас и „Civil War”, за който преди няколко дни разбрахме, че ще бъде оглавен от Кирстен Дънст, не е изключение.

Въпреки че за масовата публика Дънст е позната най-вече като червенокосата Мери-Джейн Уотсън в „Спайдър-мен“ трилогията на Сам Рейми, тя отдавна се е доказала с редица качествени и смели роли във филми на емблематични режисьори като София Копола и Ларс фон Триер и смятаме, че изборът ѝ е повече от чудесен. Наскоро тя отново имаше възможност да ни покаже таланта си с отличното си превъплъщение в „The Power of the Dog” на Джейн Кемпиън, с което възхити критиците, и се предполага, че тази година най-накрая ще получи напълно заслужена (а според някои и позакъсняла) първа номинация за „Оскар“. Ако това се случи, „Civil War” ще привлече още повече внимание, а това е нещо, от което творци като Гарланд винаги имат нужда.

За естеството на „Civil War” не се знае много, тъй като всичко се държи „под ключ“, но за нас подобна секретност и неведение са плюс и ни привличат. Със сигурност е ясно, че сценарист и режисьор е самият Алекс Гарланд и филмът ще е фантастичен екшън, чието действие се развива в една алтернативна Америка. Спекулации могат да се правят много, но (ако съдим по заглавието) вероятността да става дума за алтернативна гражданска война в САЩ е огромна. Къде ще намери място в центъра на тези събития героинята на Дънст тепърва предстои да разберем.

Към актьорския състав на „Civil War” също така се присъединяват Вагнер Мура, Стивън Макинли Хендерсън и Кайли Спини. Филмът ще бъде продуциран от любимите на мнозина A24, което е своеобразно завръщане у дома за Алекс Гарланд, тъй като един от проектите, с които компанията придоби популярност през 2015 г., беше неговият „Ex Machina: Бог от машината”.

Освен „Civil War”, в момента Гарланд работи и по още един проект – „Men” с Джеси Бъкли и Рори Кинър, който също следим с огромно нетърпение. Колкото и време да ни се налага да чакаме, докато филмите видят бял свят, ще го преживеем, защото не се съмняваме, че накрая чакането ще си е заслужавало.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments