Знаете ли какво няма достатъчно в момента? Филми за животите на известни музиканти. Заради което на помощ се притичва човекът, който много пъти преди се е притичвал на помощ на попкултурата, за да й предостави нужното разнообразие – „Weird Ал Янкович. Музикантът и текстописец, известен с брилянтните си пародии, ще бъде обект на следващата биографична продукция, която ще имаме възможност да видим, написан и режисиран от същия човек, направил пародия за филм за него за сайта „Funny or Die”.

Истинският филм дори (поне за момента) носи заглавието на „Funny or Die“ видеото, което можете да видите по-надолу – „Weird: The Al Yankovic Story”. Определено сме фенове на Янкович, а смятаме, че самата история за музиканта, известен с хавайските си ризи, акордеона си и скандалните си афери с разнообразни холивудски звезди, ще си струва да се разкаже.

Едновременно се притесняваме от това, че филмът ще бъде режисиран и написан „комедийно“, защото не е ли прекалено, да направиш пародия за някой, който е известен с пародиите си? В същото време обаче сме сигурни, че няма друг подход, освен комедийния, към историята на Янкович и смятаме, че ако в този проект има някакво ядро на искрена емоция, заобиколена от всичкия абсурд, може да стане наистина интересен и „истински“ филм, а не просто пародия.

Другата изключително приятна новина е, че в ролята на Янкович ще видим Даниел Радклиф. За който не знае, Радклиф след някаква сравнително незнайна роля на млад магьосник, се впусна с два крака в света на независимото кино, където се занимава основно със странни, нестандартни и трудно обясними комедии, които обаче в повечето случаи му се получават перфектно и в момента, в който прочетохме тази новина, веднага разбрахме, че кастингът е перфектен.

Ако се съмнявате, ето причината, която самият Янкович смята, че Радклиф е точният избор да го изиграе:

Продукцията ще бъде на стрийминг платформата Roku. Ето какво казва Янкович за проекта:

Когато последният ми филм „UHF“ излезе през 1989г, официално се заклех на феновете си, че ще правя голям филм на всеки 33 години по часовник и много се радвам да съобщя, че вървим по график. Истински се радвам, че Даниел Радклиф ще ме изиграе във филма. Нямам никакво съмнение, че именно това ще е ролята, с която бъдещите поколения ще го запомнят.

Weird: The Al Yankovic Story” ще бъде написан и режисиран от Ерик Апел, досега работил по множество любими на публиката комедии като „Brooklyn Nine-Nine“, „Silicon Valley” и „New Girl”.

За момента стартова дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *