Помните ли онази дива история, в която Ридли Скот трябваше да замени Кевин Спейси с Кристофър Плъмър след като „Всичките пари на света“ вече беше заснет? Е, сега ще говорим за далеч по-слабо драматична кастинг промяна (филмът все още не е влязъл в продукция), която на Скот му се налага да направи и която дори не е свързана с никакви скандали и престъпления, а става дума за най-обикновено разминаване в графиците. Чак да му завиди човек колко му е лесно на Ридли!

След като тази година се насладихме на цели два негови съвсем различни проекта, сега отправяме поглед към предстоящия „Kitbag”, който, както знаем, ще разкаже историята на един от най-великите главнокомандващи в историята – Наполеон Бонапарт. В ролята на Бонапарт ще влезе любимецът ни Хоакин Финикс, който ще работи със Скот за първи път от „Гладиатор“ (2000) насам.

Всички обаче сме чували мъдрата мисъл, че зад всеки велик мъж стои и по една велика жена, а в случая на Бонапарт, това със сигурност е императрица Жозефин – първата му съпруга и голяма любов. Любовната история между двамата е толкова известна, че писмата им, изпълнени с поетични обяснения в любов, се поместват във всяка книга, посветена на известни исторически романси, за която сме чували. Бракът им обаче не е само цветя и рози и е възпрепятстван от най-големия проблем за един владетел по това време – невъзможността им да имат син, която завършва с развод.

Тази важна роля трябва да се поеме от актриса, която може да стои наравно с Хоакин Финикс и първоначално Скот беше наел Джоди Комър, с която работи по противоречивия „Последният дуел“, който се сгромоляса в боксофиса. Каквито и проблеми да имаше филмът обаче, Комър не беше сред тях и щяхме да се радваме да я видим като Жозефин, но конфликти в графика не ѝ позволяват да се включи и на нейно място е наета Ванеса Кърби.

Кърби е страхотна актриса, която дори има номинация за „Оскар“ в резюмето си за „Pieces of a Woman”. Гледали сме я в различни роли от екшъни до, разбира се, безупречното ѝ изпълнение като кралска особа – ненадминатата принцеса Маргарет в „The Crown“. Харесваме я много и със сигурност ѝ стискаме палци за представяне, неотстъпващо на величието на Хоакин. Освен това, участие в (предполагаемо) много мащабен филм, каквито Ридли Скот обича да прави, вероятно ще я издигне в съзнанието на още повече хора.

Трябва да признаем обаче, въпреки че се радваме за Ванеса Кърби, още повече щеше да ни хареса в ролята да видим някоя от грандамите на днешното кино, например Кейт Бланшет, имайки предвид че Жозефин е по-възрастна от Наполеон. Така двамата със Скот биха имали възможност да се реваншират на тези, които се разочароваха от „Робин Худ“.

Все още няма обявена премиерна дата за „Kitbag”, но се очаква снимките да започнат съвсем скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не е типичната Холивудска красавица, но е баси яката мадама.
    За Жозефин-а не знам, ама има потенциал

  2. Другарката на снимката има потенциал. Голям потенциал!
    На хартия този проект също има потенциал.
    @Riddick
    Внимавай с потенциала защото ще се наложи да плащаш авторско право.

  3. Ридли Скот трябваше да се пенсионира някъде преди 15-20 години. Що боклук създаде последните 10 години и продължава, не е истина. Дали е от старческа деменция – Скорсезе и Истууд щ, продължават да правят качествено кино, или щото го няма Тони, не знам, ама това ще бъде поредната творческа полюция на един някога добър режисьор и продуцент. А Хоакин Финикс като Наполеон е пълна пародия, дори само защото е на възраст, на която Наполеон е вече аха да се прави да умира и каквито и гримове и ефекти да се правят, няма как да го докара до младия корсиканец и времето на любовната история с Жозефина и тн.

    1. И аз това казвам ама дядото не слуша. Няма ли кой да му каже че му е време за пенсия? След Небесно царство не е направил нищо което да си заслужава гледането! Вместо да лежи на някой плаж и да си почесва кайсиите пиейки студена бира той още се мъчи. Потенциалът му отдавна е изчерпан!