Едва ли на някого е нужен пореден генеричен екшън филм със зееща дупка от липса на актьорски талант в средата, позната още като Джейсън Стейтъм. Такива обаче явно все още ще продължават да излизат, въпреки нашите чувства по въпроса, така че поне можем да стискаме палци да са компетентно режисирани и със забавни герои около Стейтъм. До преди тази година щяхме да кажем, че Гай Ричи е най-подходящия режисьор за тази задача, но после гледахме „Човек на гнева“.

Ричи и другарчето му Стейтъм все пак ще се опитат да ни се реваншират за тъпотията на предишния им общ проект и съвсем скоро ще ни донесат „Операция Форчън: Троянски кон“ („Operation Fortune: Ruse de guerre“), за който получаваме първи трейлър. Първо обаче ще припомним, че това ненужно претециозно и объркващо заглавие е дадено на филм, който ще разкаже за агента на MI6 Орсън Форчън, който се съюзява с агентите на елитна международна шпионска организация, позната като Five Eyes, за да спре известен търговец на оръжия да купи изключително опасен апарат.

Вижте трейлъра сега:

Първи ще признаем, че трейлърът не ни вдъхва особено доверие, макар голямото ни желание да дадем пореден шанс на Гай Ричи. Пределно ясно ни беше, че Стейтъм ще е дървен, но ни се струва, че и героите около него не са благословени с нищо интересно или забавно за казване. Обри Плаза например, с нейния супер специфичен каданс на говорене, обикновено лесно доставя типичните си сухи шеги. Защо са й дали да пуска най-скучните смешки, а после и да й се налага да ги обяснява, е пълна мистерия.

Все пак има едно нещо, което със сигурност ще си струва гледането в този филм и това е Хю Грант. След сериозна пауза в кариерата си, в последните години Грант ни радва изключително много с ролите, които си избира – очевидно отдавна не го интересува да е чаровен и привлекателен и сега просто се забавлява, което пък съответно забавлява нас. В последните си две колаборации с Ричи, Грант изигра мистериозния шеф на шпионска агенция и досаден папарак, с голямо удоволствие този път ще го гледаме като изопачения злодей, който ще съсипе света, но първо ще ни облее с ексцентричността си.

of20211210

Операция Форчън: Троянски кон“ („Operation Fortune: Ruse de guerre“) е режисиран от Гай Ричи по сценарий написан от него, Айвън Аткинсън и Марн Дейвис. В главните роли ще видим Джейсън Стейтъм, Обри Плаза, Джош Хартнет, Кари Елуис, Бъгзи Малоун и Хю Грант.

Премиерата е насрочена за 21 януари 2021г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.