How many great stories are tragedies?!

21-вата пълнометражна творба във филмографията на Кенет Брана може би е един от най-отлаганите във времето филми, вероятно се конкурира със „Смъртта може да почака“. След закъснение в снимачния график, първоначалната премиера от 2019 се измества през 2020; вследствие на пандемичната реалност за творческия и продуцентски екип се оказва по-реалистично да се „прицелят“ в есента на 2021, ала никой не предполага поредната изненада – обвиненията за непристойно поведение към Арми Хамър. И ето как проекто-разпространението на „Смърт край Нил“ може да се очаква през февруари 2022.

Ако сте забравили кой и защо участва в разследването на убийство, извършено край древните египетски пирамиди, време е да хвърлите поглед към новия трейлър.

Вече се „изтърка лафа“ за това колко шантаво изглежда Брана с рунтавите мустаци на Поаро. Може би е време за бъзици по адрес на френския му акцент?!…

Очакваме един куп противоречия и драматични обрати във връзка с появата на Хамър на екран, макар и само в един-два (скромни) кадъра. Общото настроение на компаниите е стремеж да се „пазят“ от неудобни персонажи, но как се случва това, когато си поверил главна роля на актьор, попаднал под ударите на #metoo атаки? Според част от „операционния“ екип този тип отмъстителни действия са безумна крайност, която трябва да „изтлее“ и да остане част от особеностите на истеричното минало.

Новият трейлър е очакваното доказателство за уменията на прочутия режисьор да направлява актьорите и да подрежда атрактивни визуални мозайки. Прави впечатление опита да бъде отделено време на повечето от героите в прочутия криминален сюжет, както и на стремежа към нагнетяване на напрежението. Трудно ни е да приемем ремикса на „Policy of Truth“ на Depeche Mode, но е поставен като подходящ музикален акцент. Ще очакваме още новини около приключенията на екипажа на „Карнак“ във водите на великата африканска река и за всеки случай напомняме официалния синопсис от българското издание на романа на великолепната и любима Агата Кристи:

Линет Риджуей е млада, красива и богата. Тя е жената, която има всичко – включително мъжа, когото най-добрата ѝ приятелка обича… Линет и съпругът ѝ поемат на пътешествие по река Нил и така се запознават с Еркюл Поаро. Но идилията на медения им месец е разрушена от смъртта на младата жена. А прочутият детектив трябва да разследва цял параход със заподозрени, за да открие извършителя.

Както вече знаем – и слава богу, видяхме, че няма „наложителна“ промяна! – ролите на младата, влюбена и вече семейна двойка Дойл са поверени на Гал Гадот и Арми Хамър, а останалите образи са разпределени между Ема Маки (която много обичаме в ролята ѝ в „Sex Education“), Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Роуз Лесли („Игра на тронове“), Том Бейтман, Летиша Райт („Черната пантера“), Дженифър Саундърс, Софи Оконедо и др.

CURTAIN_DOMESTIC_PAYOFF_UNITED_KINGDOM

CURTAIN_FRANCE_PAYOFF_UNITED_KINGDOM

Режисьор на „Смърт край Нил“ („Death on the Nile“) е Кенет Брана, автор на сценария отново (след „Убийство в Ориент експрес“) е Майкъл Грийн. Музиката е дело на композитора Патрик Дойл. Продуценти са Ридли Скот, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, самият Брана, Джуди Хофлънг и Кевин Уолш.

Премиерната дата за момента е 11 февруари 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  2. “Арми Хамър – канибал” е едно от най-нелепите обвинения на нелепото МиТу движение 😀