Помните ли как в зората на „операционната“ история сме информирали, че Дейвид Финчър има желание да екранизира легендарния роман на Жул Верн „20 000 левги под водата“? И че Брайън Сингър също искаше да посегне към темата – ей така, просто докато си работи между „епизодите“ на „Х-мен“? Явно е дошъл моментът за събуждане на интереса към тайните на океанските дълбини, защото Disney продължават да развиват идеите си и са решили да работят по „Nautilus“ – приключенска поредица, вдъхновена от творбата на Жул Верн, която ще бъде режисирана от Майкъл Матюс („Love and Monsters“).

Тази информация ни беше минала малко „под радара“, съобщена в Деня на Disney+, когато стрийминг-услугата отбеляза втората годишнина от съществуването си и блъвна най-различни новини, свързани с Marvel, Star Wars, Pixar, NatGeo и какво ли още не. Според Deadline главната роля на прочутия Капитан Немо ще бъде поверена на Шазад Латиф. 33-годишният британски актьор с пакистански произход има сериозен опит в телевизионни продукции, включително и „Star Trek: Discovery“, и в случая на него се пада тежката задача да се превърне в един от най-обичаните герои, създавани в приключенската литература въобще – индийски принц, който открадва електрическата (!) подводница Наутилус от Източноиндийската компания и кръстосва с нея морета и океани.

За първи път „Nautilus“ е бил споменат по време на Единбургския телевизионен фестивал през август. Сценариите на поредицата са дело на Джеймс Дормер, който е и изпълнителен продуцент, а компаниите Seven Stories и Moonriver TV са се ангажирали с продуцентските отговорности. Явно проектът се развива с достатъчно добра скорост, защото началото на снимките е обявено за декември, а като локация е избрана Австралия, с осигурена подкрепа от страна на администрацията на Куийнсланд (имат си стратегия за привличане на филмови продукции) и съответните финансови облекчения.

С интерес ще очакваме подробности по проекта – все още няма информация кога Disney прогнозират готовност за излъчването на поредицата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *