Никол Кидман притежава онова специално качество – да става абсолютно неузнаваема! И нямаме предвид (толкова) физическата трансформация (макар точно с ролята си в „Часовете“ на Стивън Долдри да спечели своя „Оскар“), колкото тоталното потапяне в образи, които изпълва с блясък – независимо от сюжета и/или формата. Независимо от това дали е ангажирана във високопрофилен филм или сериал за стрийминг-платформа – тя е неотразима, а като добавим и изключителните качества на Хавиер Бардем плюс сценария и режисурата на Арън Соркин, „Being the Ricardos“ безспорно е в списъка със задължителните за гледане филми до края на годината.

Искрени почитатели сме на изследванията върху миналото, особено когато с подобна тема се захване опитен майстор, умело композиращ истории и мозайки от думи. Прочутото телевизионно шоу „I Love Lucy“, чиито автори и основни движещи сили са главните герои на историята – Люсил Бол и Деси Арназ, е първото шоу, заснето на 35 мм лента по предварително подготвени сценарии пред публика на живо; в продължение на 4 от своите 6 сезона (от 1951 до 1957 година) това е най-гледания ситком в Щатите, печели пет награди „Еми“ и често е включван в класации като една от най-великите поредици, с най-сериозно влияние върху американската публика. Но какво означава за Люсил Бол и Деси Арназ да бъдат семейство Рикардо в сериала, изстрелял ги на върха на популярността в телевизионния свят?! Именно тези тайни ще се опита да разкрие пред публиката мистър Соркин – ето какво гласи официалният синопсис:

Люсил Бол (Никол Кидман) и Деси Арназ (Хавиер Бардем) са изправени пред шокиращи лични обвинения, политически шантаж и сблъсък с културни предразсъдъци и ограничения в драматичната история „Being the Ricardos“, написана и режисирана от носителя на „Оскар“ Арън Соркин. Филмът е поглед към сложните семейни и професионални взаимоотношения на двамата съпрузи, като води публиката през всички етапи на създаване на ситкома – от работата по сценариите, през студиото за снимки до личното пространство на Бол и Арназ по време на една особено критична седмица за тяхното шоу „I Love Lucy“.

being-the-ricardos-poster

В актьорския екип на „Being the Ricardos“ участват още Дж. К. Симънс и Нина Арианда – в ролите на дългогодишните екранни партньори на семейство Рикардо – Уилям Фроули и Вивиан Ванс; Джейк Лейси, Алиа Шоукат, Тони Хейл и др.

Очаква се филмът да се появи на кино от 10 декември и от 21 декември абонатите на Amazon Prime Video ще могат да открият най-новата творба на Арън Соркин на „малките“ си екрани – точно след като ще е започнало вече сериозното „шушукане“ около „сезона на наградите“. Ще ни е любопитно как ще приемат „Being the Ricardos“ почитателите на „родоначалника на ситкомите“ – ако все още има зрители, които си спомнят „I Love Lucy“…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *