Няма нужда да ни се напомня непрестанно, че декември наближава – сезонните закономерности са неизбежни, дърветата сменят премяната си, слънцето залязва все по-рано, а Netflix пуснаха нов трейлър на „Вещерът“ („The Witcher“). Прави им чест, че не разчитат само на „рециклиран“ материал от предишните реклами, но също така забелязваме и една интересна тенденция – ако някой не е наясно що за история разказва епоса на Анджей Сапковски, може да си помисли, че в сериала са набутани де що има свръх-хора със супер-сили и са ги пратили да се забавляват в средновековна среда. Колкото повече зрители – толкова по-добре, пък и голяма част от тях (вероятно) са от новите млади поколения, дето нямат навика да четат преди да гледат – те трябва да открият нещо, което им е познато, за да останат пред съответния голям/малък екран през цялото време, в което е разположено действието на втори сезон.

Декември е подходящ месец за концентриране на вниманието в домашна среда – към тъмнината и студа е възможно да се добавят нови пандемични ограничения, свързани с традиционните кинозабавления, от което Netflix ще продължат да печелят. От своя страна пък хилядите почитатели на поредната магическа реалност разчитат да се срещнат отново с Гералд от Ривия не само защото им е интересно какви са поредните препятствия, поставени от съдбата на пътя му, а и защото Хенри Кавил умее да изглежда добре (очевидно) във всякакви костюми – след като приключи със Супермен, той си сложи сивата дългокоса перука и вкара мускулите си в действие с мечовете на Белия вълк и получи критики, но и овации за първия сезон на „Вещерът“. В продължението на епохалната история задачите на героя му се усложняват, защото – както е казал народът – „малки деца – малки ядове, големи деца – големи проблеми“… Или с други думи – Сирила е пораснала…

Убеден, че Йенифър е загубила живота си в битката при Содън, Гералд от Ривия отвежда принцеса Сирила на място, където се чувства сигурен – в дома на детството си Каер Морен. Докато кралете, елфите, хората и демоните извън стените на крепостта се борят по между си за надмощие, той трябва да защити момичето от нещо много по-опасно – тайнствените сили, които тя носи в себе си.

Не сме забравили, че паралелно с очакването на сезон 2 в Netflix се появи анимето „The Witcher: Nightmare of the Wolf“, а освен това се готви предистория, посветена на първия ever вещер „The Witcher: Blood Origin“ – никой не би оставил света, създаден от книгите на Сапковски и сдобил се със страхотна популярност благодарение на видеоигрите, да не бъде експлоатиран в максимална степен, всичко в името на публиката (нали?!).

witcher_ver11_xlg witcher_ver8_xlg witcher_ver10_xlg witcher_ver12_xlg witcher_ver9_xlg

Напомняме, че в сезон 2 на „Вещерът“ ще видим Хенри Кавил като Гералд, Аня Шалотра като Йенифер и Фрея Алън в ролята на Сири, както и Джой Батей като Джаскиър. В актьорския екип са още Ким Бодниа („Killing Eve“) като вещера Весемир, ментор на Гералд, както и Пол Бълиън като вещера Ламбърт, лично ангажиран с тренирането на Сири; участват и Аджоа Андо („Bridgerton“) като Ненеке, ментор и майчинска фигура за Гералд, Греъм Мактавиш („Outlander“) в ролята на Дийкстра, Саймън Калоу, Лиз Кар, Крис Фултън, Каси Клер, Кевин Дойл и др. Шоу-рънър и изпълнителен продуцент на сериала е все така Лорън Шмид Хисрич, която е започнала като сценарист на „The West Wing“ и е работила по „The Umbrella Academy“, „The Defenders“, „Daredevil“ – все поредици, които могат да бъдат открити в Netflix.

Дебютът на втори сезон на „Вещерът“ („The Witcher“) е на 17 декември 2021. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Започваме със Спайдърмен 🙂 Да продължавам ли

    2. Да, продължавай с мариновани КУРнишони.