km1-20211119
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Киномания отново обявява превърналата се вече в традиция награда „Киноман на годината”, създадена в  памет на кинокритика Георги Ангелов, който е и неофициалният кръстник на фестивала.

Всеки зрител на киносъбитието може да кандидатства за наградата, като единственото условие е да гледа колкото се може повече филми от програмата и да пази билетите си от прожекциите. Това важи за всички филми от селекцията, независимо от киното или от града, където има прожекции (София, Варна, Пловдив).

Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

Всеки, който иска да участва може да изпраща заявката си на e-mail адрес: [email protected], както и на лично съобщение на Фейсбук-страницата на Киномания. В заявката е нужно да бъдат упоменати точната бройка закупени билети.

Този от зрителите, който е гледал най-много филми от Киномания и успее да го докаже със запазените билети, ще бъде обявен за Киноман на годината!

Предишният победител Свилена Славев представи 42 билета от гледани филми и прие наградата, заедно с детето си, като изрази надежда да предаде и на него огромната си любов към киното и любимия си фестивал – Киномания.

Гледай Киномания! Стани киноман на годината!

Георги Ангелов е кръстникът на Киномания, която е създадена преди 35 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 г. променя наименованието си на Киномания по негово предложение.

Георги Ангелов е роден през 1947 г. и е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-те кино – видеоклубове. Ежегодно публикува в сп. „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 г. режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм “Един киноман в началото на века”.

Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата.

Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Всички прожекции може да видите на www.ndk.bg и www.kinomania.bg

Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за „последните две години. Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *