След като пофлиртува с малкия екран с жестоката „ретардия“ (но притежаваща няколко wtf момента, които, поне в нечии очи, биха могли да класират продукцията на Netflix в категорията „guilty pleasure”) „6 Underground“, царят на неприличния екшън Майкъл Бей се качва в „Линейката“ („Ambulance“) и с гръм и трясък се завръща там, където му е мястото – в киносалона. Припомняме, че филмът е римейк на датския трилър „Ambulancen“ (2005) на Лауриц Мюнх-Петерсон, сценарист е Крис Федак („Chuck“, „Prodigal Son“), а в главните роли са любимият ни Джейк Джиленхол (който наскоро участва в друг римейк на датски трилър – „The Guilty“), Яя Абдул Матийн II и Ейса Гонсалес.

И не, че за филм на Бей сюжетът има някакво, кой знае какво значение, но ето все пак малко контекст от официалния синопсис: Ветеранът от войната в Афганистан Уил Шарп (Абдул Матийн II) не може да осигури достатъчно пари за лечението на своята болна съпруга и в отчаянието си се обръща за помощ към единствения човек, когото не бива да търси – доведения си брат Дани (Джиленхол). Дани е харизматичен престъпник, който вместо заем, предлага на брат си удар – банков обир за 32 милиона долара. Притиснат от обстоятелствата, на Уил не му остава нищо друго, освен да приеме. Обирът обаче не протича по план и в създалата се сложна ситуация, двамата братя отвличат линейка, в която се намират ранен полицай и парамедикът Кам Томпсън (Ейса Гонсалес). В последвалото лудо бягство Уил и Дани трябва да се справят с преследващите ги служителите на закона, да опазят живота на заложниците си и по някакъв начин да успеят да не се избият един друг.

Вижте първия трейлър на „Линейката“, който е достатъчно красноречив по отношение на това, което можем да очакваме:

Ясна е цялата работа, но пък такъв кеф ни доставят глупотевините на Майкъл Бей (последните два „Трансформърс“-а са изключение – те са болезнениа), че с огромно удоволствие бихме си причинили и „Линейката“. Пък и е с участието на Джейк Джиленхол, който няма как да не качи нивото, нали? Не можем да не адресираме и факта, че филмът е римейк, но за разлика от много подобни случаи, не смятаме, че оригиналът блести с кой знае какви качества и определено новата версия е добре дошла, било то и режисирана от Бей.

Вижте и един доста грозничък тийзър постер.

ambulance_xlgРежисьор на „Линейката“ („Ambulance“) е Майкъл Бей („Лоши момчета“, „Скалата“, „Трансформърс“, „Кръв и пот”), а сценарият е дело на Крис Федак (Chuck, Prodigal Son), по едноимения датски филм от 2005 г. на Лауриц Мюнх-Петерсон и Ларс Андреас Педерсен. В ролите са Джейк Джиленхол, Яя Абдул Матийн II, Ейса Гонсалес, Гарет Дилахънт, Деван Лонг и др.

Българската премиера е насрочена за 18 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. горките оператори дето снимат с Бей …..гоялмо клечене пада, сугурно ако кадъра
    не е отдолу – нагоре ще му замине репутацията….
    а и много е важно да снимаш разговор на вратата, от поне пет различни гледни точки…