Ако има актриса, която изниква в колективното съзнание при споменаването на Барби, то това безапелационно е Марго Роби. В последните години обаче австралийката доказа, че е много повече от красиво лице, а нейната компания LuckyChap Entertainment е ко-продуцент заедно с Warner Bros и Mattel Films на предстоящия филм за най-известната кукла в света. Роби беше избрана за главната роля в дълго отлагания проект „Barbie“, след като в медийното пространство се споменаваха имената на Ейми Шумър и Ан Хатауей – актриси с диаметрално противоположно излъчване, което свидетелства и за недоизяснената концепция.

През 2019 г. обаче Грета Гъруиг се присъедини към „Barbie“ като сценарист заедно с Ноа Баумбах и леко спрелият процес се задвижи отново. Тази година беше потвърдено още, че Гъруиг ще седне и на режисьорския стол. А една от последните големи въпросителни доскоро беше свързана с това кой ще влезе в обувките на мъжа до Барби – Кен.

Преди дни Deadline потвърди, че Раян Гослинг е във финални преговори за ролята на Кен, след като първоначално отказва. Не е ясно какво точно е променило решението му, но ако трябва да предположим, сигурно има общо с влизането на Гъруиг и Баумбах в проекта. Двукратно номинираният за „Оскар“ актьор скоро приключи снимките на екшън-трилъра „The Gray Man“ на Антъни и Джо Русо, базиран на романа със същото име от Марк Грийни. Там той е опитен агент на ЦРУ, който бива предаден и трябва да стане беглец, а във филма ще видим още Крис Еванс.

Освен отделни слухове няма много информация за сюжета на „Barbie“, но още миналата година Роби загатна, че ще видим „нещо съвсем различно“; нещо, което дори не сме знаели, че искаме. Очакванията са да бъде разкрита непозната страна на знаменитата кукла, която много често е критикувана заради начина, по който изглежда и ценностите, които директно или индиректно образът ѝ пропагандира.

Намесата на звездата от „Вълкът от Уолстрийт“ и „Имало едно време в… Холивуд“ е обещаваща не само заради качествените избори на роли, които тя демонстрира, но и заради успехите на продуцентската ѝ компания. Миналата година интересният „Момиче с потенциал“, продуциран от LuckyChap Entertainment, грабна „Оскар“-а за най-добър оригинален сценарий. По всичко изглежда, че екипът Роби-Гъруиг ще се постарае да разкаже наистина оригинална история.

Засега плановете са снимките на „Barbie“ да започнат в началото на следващата година, а премиерата да се състои през 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Лелееееее, и подобна ли простотия доживяхме да снима/да ни предложи Холивуда!!!?!??! Пък аз си мислех, че вече отдавна са ударили дъното на творческото безсилие и тъпите сюжети. „Барби“- ето явно още един тъп сюжет, продукт на творческо безсилие. Надскачат себе си 😀 …

    П,П. Всъщност, единствения вариант да гледам нещо подобно е, ако някое от порно-студиата пусне версия, в която Барби и останалите и приятелки (сред тях мисля, че имаше чернички,жълтички- въобще, както си му е модерно 🙂 ) се отдадат на брутален лесбийски екшън, без никакви задръжки 😀 … И с много близки планове на камерата 😀 …

  2. Може би било сполучливо решение, ако ангажират Роби за версията на Барби от „A Game of You“ на Нийл Геймън…