Настана време за нов трейлър на режисьорския дебют на Лин-Мануел Миранда. Не сме се съмнявали, че Андрю Гарфийлд е супер-правилният избор за главната роля, нито че Миранда ще успее да пресъздаде с уникалния си почерк атмосферата на 90-те. Не страдаме от предразсъдъци по повод избрания жанр – не само защото обожаваме мюзикъли, но и защото според нас разказването на истории, в които е вплетен певческия талант на актьорите, разгръща още по-широко техния потенциал. Нещата изглеждат все по-добре, скептицизмът ни от времето преди появата на тийзъра на „Tick, Tick… Boom!“ постепенно отстъпва пред (обичайното) нетърпение да видим как се е справил творческият екип.

Както вече сме споменавали, в този мюзикъл присъстват сериозни биографични детайли, свързани с Джонатан Ларсън  – създателят на прочутия мюзикъл „Rent“. В центъра на сюжета е композиторът Джон, който се опитва да се пребори с творческата си криза, докато часовникът на живота му отброява дните до… неговия 30-и рожден ден. Любимата му препоръчва да „успокои топката“, но творецът жадува да види новия си проект „Superbia“ поставен на сцена. По време на партито за рождения му ден, негов приятел от детството ще го изненада с тайна, която би могла да му осигури различна гледна точка. Или може би не… Джон се измъчва с вечния и изключително важен за всички въпрос – Какво сме длъжни да направим със себе си и живота си във времето, което ни е отредено?

Останалите роли в тази вълнуваща история са поверени на Александра Шип, Робин де Джизъс, Джошуа Хенри, Ванеса Хъджинс, Джудит Лайт, Брадли Уитфорд и др. За визията е отговорна операторката Алис Брукс, с която Миранда и Джон М. Чу са работили и по „In the Heights“. Като отворихме дума и за този мюзикъл – макар да имаше доста добри отзиви след премиерата му през месец юни, филмът не се представи добре в боксофиса и дори не успя да си възвърне скромния бюджет от 55 милиона долара. Сценарист на „Tick, Tick… Boom!“ е Стивън Левънсън („Dear Evan Hansen”), продуцентският екип е на Imagine Entertainment – Брайън Грейзър, Рон Хауърд и Джули О, сестрата на Джонатан Ларсън.

tick_tick_boom_ver2_xlg

Очаква е появата на „Tick, Tick… Boom!“ на кино да бъде на 12 ноември, а седмица по-късно абонатите на Netflix ще могат да го видят и в платформата на стрийминг-гиганта. Обичаме да се изненадваме приятно от превъплъщенията на Гарфийлд и вярваме, че ролята му в дебютния режисьорски филм на Миранда ще бъде истинско удоволствие за ценители. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *