Този петък е премиерата на „Последният дуел“ („The Last Duel”), а досега сме виждали само един официален трейлър, което е нетипично за който и да е филм, камо ли за високопрофилна продукция като тази, зад която стоят имената на сър Ридли Скот като режисьор и Мат Деймин и Бен Афлек като сценаристи (наравно с Никол Холофсенър) и актьори редом до не по-малки звезди като Адам Драйвър и Джоди Комър. Това ни кара да се чудим, дали Disney вярват твърде много във филма, или пък тотално нехаят, тъй като това е едно от заглавията, които наследиха при закупуването на Fox.

По-скоро бихме заложили на първото – през септември „Последният дуел“ беше показан на фестивала във Венеция, където получи предимно положителни отзиви – защото сме виждали какво става когато на Disney наистина не им дреме за някой филм (премиер е „Кухия човек“, който се сдоби с един трейлър буквално седмица преди премиерата), а историческата драма на Скот все пак получи и други реклами, които са във фокусът на настоящата ни новина. Става дума за поглед зад кулисите, два клипа, единият от които показва първите няколко минути от филма, ТВ спотове, както и (разбира се) няколко плаката.

Припомняме, че „Последният дуел“ е базиран на вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Ерик Джагър, а действието се развива през 1386 г. във Франция. В центъра на историята е завърналият се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Мат Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Адам Драйвър). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.

„Създаването на „Последният дуел“:

Клипове:

ТВ спотове:

След броени часове ще знаем дали Ридли Скот ще „достави“ или ще станем свидетели на някой от по-слабите му филми, както и дали силния #MeToo елемент ще е само в рекламите, или ще трови и самия филм. Ако трябва да сме честни, рекламите ни допадат и предвид положителните отзиви от Венеция (знаем какви хората ходят там и за да го похвалят, значи трябва да има качества) имаме надежди за нещо добро. При всички случаи обаче, очакваме гледаем развлекателен филма, защото Скот това го може.

Завършваме със споменатите постери.

duel-bg-postyer-4 duel-bg-postyer-1 duel-bg-postyer-3 duel-bg-postyer-2

Last Duel - poster

Режисьор на „Последният дуел“ („The Last Duel”) е Ридли Скот (Гладиатор, Небесно царство), по сценарий на Никол Холофсенър („Can You Ever Forgive Me?“), Мат Деймън и Бен Афлек („Добрият Уил Хънтинг“), В ролите са Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър, Бен Афлек, Хариет Уолтър, Натаниел Паркър и др.

Премиерата е на 15 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *