Фестивалът във Венеция вече е в разгара си и всеки ден излизат първи отзиви за някои от най-очакваните заглавия за годината, а режисьорите и актьорите са въвлечени във всекидневни медийни ангажименти за промоция на филмите, които студията използват за допълнителна реклама. Още първия ден беше премиерата на един от най-очакваните – „The Card Counter” на Пол Шрейдър.

Отчитаме, разбира се, че отзивите от бляскавите фестивали обикновено са леко изкривени. Можем да посочим много случаи, в които например чуваме, че на Кан някой филм получил еди-колко-си минути овации на крака (привидно най-важната метрика на френската Ривиера), а когато го гледаме не е нищо особено. Дали се дължи на това, че хората се понасят по течението на ентусиазма от фестивала, или пък защото на такива форуми се гледат понякога по 4-5 филма на ден и в един момент не могат да се възприемат съвсем трезво, не можем да кажем – докато не идем да го преживеем и ние, ще си затваряме устите. Макар и да имаме едно на ум за тези ревюта, едно вече е ясно – „The Card Counter” по всяка вероятност ще е пореден триумф за Шрейдър и нямаме търпение да го гледаме.

Заради премиерата във Венеция от Focus Features пуснаха три кратки клипа и три нови постера за реклама, които можете да видите по-долу, въпреки че ние лично сме на мнението, че повече клипове не ни трябват – тийзнати сме достатъчно, да идва филмът!

the-card-counter-poster3_20210904 the-card-counter-poster2_20210904 the-card-counter-poster1_20210904

Плакатите определено не са ни любимите, красиви са, разбира се, но ни се струва, че този тип стилизация доста не си отива с тона на филма, който виждаме от всички трейлъри. Подозираме, че идеята е била да се привлича погледа на незапознатите към „The Card Counter” с известните актьори и с забавно-звучащото заглавие – опит да се вмени, че филмът ще е нещо в стила на „21” или някой подобен. Въпреки че разбираме, че към независимите филми няма въобще достатъчно интерес, не смятаме, че правилния подход е хората да бъдат подвеждани, че ще гледат нещо забавно и лековато за някакви, които играят карти, а да се окажат в някоя двучасова медитация над естеството на вината (примерно).

The Card Counter” е написан и режисиран от Пол Шрейдър. В главните роли са Оскар Айзък, Тифани Хадиш, Уилям Дефо и Тай Шеридан.

Фимът ще дебютира широко по кината на 10 септември, но за съжаление премиера за България все още не е насрочена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *