Празниците в края на годината обикновено не са моментът, в който очакваме да излизат добри филми. Въпреки че са практически на средата на така наречения „награден сезон“, точно дните преди Коледа и Нова година обикновено са резервирани единствено и само за детски филм и безкрайните коледни романси. Сега обаче имаме надежда, че едно ново много обещаващо екранно партньорство ще ни донесе повече качество от стандартното за този период на годината.

Става дума за „A Journal for Jordan” – следващия филм, който Дензъл Уошингтън режисира, а в главната роля е наел една от най-обещаващите звезди от последните години – Майкъл Б. Джордан. Харесваме много комбинацията между двамата, тъй като и Уошингтън и Джордан са установени мъжкари, които са прекарали значително време от кариерите си в сферата на екшъните, а в същото време и двамата са показали афинитет към по-драматични роли, в които се набляга на диалог, а не на престрелки. Смятаме, че е възможно, ако са се спогодили по време на тези снимки, това да е само първа колаборация между двамата и с удоволствие ще проследим развитието на съвместната им работа.

Но да не изпревараме събитията, засега ще обърнем само поглед към „A Journal for Jordan”. Филмът разказва истинска история, която е базирана на книгата на журналистката Дейна Кенеди, носителка на награда „Пулицър“, „A Journal for Jordan: A Story of Love and Honor“. Още от самия трейлър става ясно, че историята разказва две паралелни истории – как една двойка се запознава и се влюбва, а едновременно по-нататък в бъдещето мъжът е изпратен на фронта като войник и очевидно не се връща, но от там пише дневник, в който се обръща към невръстния си син и му дава съвети за живота.

Трейлърът със сигурност изглежда абсолютно стандартно като за такъв тип история, но това в никой случай не е автоматично лошо. По принцип романтичните драми не са супер различни една от друга, но когато са написани, изиграни и снимани добре могат да бъдат много въздействащи. Определено ще ни бъде интересно да видим Майкъл Б. Джордан в една такава роля, в каквато до сега не сме го гледали. Ако той има въобще наченки на способности да бъде истински разнообразен leading man, който може да изиграе еднакво добре екшън герой и драматичен, прочувствен протагонист, кой по-добре да го ръководи по този път от Дензъл Уошингтън?

A Journal for Jordan” е режисиран от Дензъл Уошингтън, а адаптираният сценарий е дело на номинирания за „Оскар“ Върджил Уилиямс („Mudbound”). На Майкъл Б. Джордан в главната роля ще партнира Шанте Адамс.

Филмът ще дебютира в кината тази Коледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *