Себастиан Лелио
Себастиан Лелио

Докато все още семейството на Черната вдовица е на екран, може да се поднесе всякаква актуална информация, свързана с творческите планове на актьорите във филма. Още повече специално Флорънс Пю в последните месеци имаше сериозна поредица от интересни ангажименти – като се започне от „Lady Macbeth“, през „Малката барабанчица“, „Семейни кютеци“, „Малки жени“ на Грета Гъруиг, както и „Midsommar“, затова е любопитно какво е привлякло младата актриса в новия проект на Netflix за пълнометражен филм „The Wonder“.

Тук може да хвърлите първи официален поглед към стартиралата снимки продукция, в основата на която е едноименният роман на Ема Донахю. Преди време съвсем чинно сме споменали, че началото на същинската работа по този филм ще е през август в Ирландия – ако камерата вдигне ракурсът малко по-нагоре, над осеяното с кръстове поле ще се ширне едно сиво, смръщено небе, което си е характерна гледка за Зеления остров, без значение, че снимачният екип е там през лятото. Все пак август е месец, в който могат да се надяват да не прогизнат до костите в дъжд, каквато е традицията за привестване с „добре дошли“ по онези географски ширини.

the-wonder-florence-pugh

Напомняме, че историята в „The Wonder“ ще върне зрителите в годините на Големия глад в Ирландия през XIX-и век, когато едно момиче от централната част на острова се превръща в нещо като светица, защото живее без да се храни. Около нея започват да се стичат хора, за да видят с очите си чудото, като не е много сигурно дали този „дар от Бога“ може да се нарече така. Както знаем, ирландците в продължение на векове са възпитавани в строгите традиции на католицизма, а от фанатици с промити мозъци може да се очаква всичко, особено в екстремни (и гладни) времена.

Режисьор на тази ирландска история е носителя на „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм Себастиан Лелио („Gloria“, „A Fantastic Woman“), а в актьорския екип са още Том Бърк, Ниам Алгар, Илейн Касиди, Кила Лорд Касиди, Тоби Джоунс, Киреан Хиндс, Дърмът Кроули, Брайън Ф. О’ Бърн и Дейвид Уилмът. Ето какво споделя режисьорът Лелио за работата си по романа на Ема Донахю:

Да екранизирам тази история за мен е възможност да представя сблъсъка между рационалното и вярата, между личността и общността, подчинението и бунтовния дух, а също и да направя собствена интерпретация на това какво представлява един „филм в епоха“. Изключително много се радвам, че магнетичната и храбра Флорънс Пю се ангажира да изиграе нашата изпълнена със страст главна героиня. Вълнувам се и от това, че ще работя отново с Ед Гини и Element, ще имам привилегията да работя с Теса Рос и House и съм поласкан, че Netflix избраха именно „The Wonder“ за начало на UK Features.

В последното изречение на Лелио се съдържа обещание, че Netflix ще създават ново, оригинално съдържание на територията на Великобритания и Ирландия – да видим, очакваме реализирането на тази идея с интерес. Предположенията за момента са, че „The Wonder“ може би ще се появи на екран през 2022 година – след като в момента тече периодът на снимките, не можем да очакваме готовност до края на настоящата година. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *