Великолепно стечение на обстоятелствата среща Джейн Кемпиън с Бенедикт Къмбърбач – просто тя решава да го ангажира за екранизацията на история, която я преследва дълго време. Отдавна очакваме да видим резултата от това партньорство – и макар да не ни отпускат (още) трейлър, имаме възможност да хвърлим поглед към Къмби на кон в полята на Монтана. Става дума за новия уестърн „The Power of the Dog“, чието действие се развива преди около век.

Любопитен факт, който не сме имали възможност да коментираме, е че в ролята на брат на героя на Къмбърбач влиза Джеси Племънс, а като неговата съпруга ще се появи реалната жена на актьора Кирстен Дънст (която харесваме много повече от първоначално обещаната Елизабет Мос!). „The Power of the Dog“ е адаптация на едноименния роман на Томас Севидж от 1967 година, който разказва за чаровния, но властен собственик на ранчо Фил Бърбанк, който започва да измъчва новата жена на брат си и нейния син в момента, в който те пристигат в семейството. Добросърдечният Джордж Бърбанк се е влюбил във вдовицата Роуз и създава ново семейство – тримата заедно се опитват да променят Фил, като му докажат, че страхът не може да накара хората да го обичат…

the-power-of-the-dog-benedict-cumberbatch-social the-power-of-the-dog-benedict-cumberbatch-still-1 the-power-of-the-dog-social-benedict-cumberbatch the-power-of-the-dog-benedict-cumberbatch-still-2 jane-campion-top-of-the-lake

Вероятно е излишно да казваме, че имаме безмерна вяра в способностите на Къмбърбач, защото сме гледали (май че) всичко, което е излизало някога с него на голям/малък екран, а освен това се прекланяме пред изобретателната смелост и режисьорските умения на Джейн Кемпиън от години. Дуетът Племънс-Дънст също са доказали, че са способни на чудеса – спомнете си само ролите им във втори сезон на „Fargo“… Останалите персонажи са разпределени между Коди Смит-МакФий (в ролята на Питър, сина на вдовицата), Томасин Макензи, Франсис Конрой, Кийт Карадайн и др.

The Power of the Dog“ е първият филм на Кемпиън след „Bright Star“ от преди повече от десетилетие, като в новия си проект тя е сценарист, режисьор и продуцент – очевидно не ѝ нужно творческо съдействие или мнение извън нейната авторска интерпретация на историята. Премиерата е след броени дни – в конкурсната програма на Венеция (чакаме трейлър!) и на филмовия фестивал в Торонто, след това ще „минe“ през форумите в Ню Йорк (специална гала-прожекция) и Лондон (BFI) и ще се появи в разпространение в ограничен брой киносалони от 17 ноември 2021, а от началото на декември драматичният уестърн бъде достъпен за всички абонати на Netflix. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *