Изминаха цели осем месеца, откакто разбрахме, че Джесика Частейн ще замени Мишел Уилямс в предстоящия мини сериал на HBO „Сцени от един семеен живот“ („Scenes from a Marriage“), римейк на едноименната класика на великия Ингмар Бергман с Лив Улман и Ерланд Юзефсон. Тогава отбелязахме, че включването на Частейн, която много харесваме, засилва и без това прекалено големия ни интерес към проекта и нямаме търпение да видим как ще изглеждат нещата.

За съжаление, оттогава насам единственото нещо, на което сме попадали, свързано със „Сцени от един семеен живот“, бяха едва няколко фрейма, които се мярнаха в едно от промо видеата на HBO, представящи предстоящите им (било то нови или завръщащи се) проекти. Сега обаче най-накрая можем да си начешем крастата, тъй като получаваме първия си истински поглед, който идва под формата на класически тийзър. В него няма много реплики, но пък има толкова атмосфера и настроение, че дори и да не сте запознати с историята на оригиналния сериал (или със съкратената му версия за кината, която е не по-лоша), веднага става ясно за какво иде реч.

Преди да видите тийзъра, припомняме, че наравно с Джесика Частейн, в другата главна роля влиза Оскар Айзък.

Изглежда ни много добре и доволно депресиращо, както подобава. И Джесика Частейн и Оскар Айзък изглеждат супер, в което не сме се съмнявали. За поред път отбелязваме, че сме огромни фенове на оригинала, и нямаме търпение да видим тази модерна интерпретация. Това е един от случаите, в които историята няма да загуби, ако се модернизира, даже напротив – само може да ще спечели. А от малкото, което виждаме, смятаме, че подходът на авторите е правилен.

Базиран на едноименния шведски мини сериал от 1973 г., „Сцени от един семеен живот“ с Джесика Частейн и Оскар Айзък претворява иконично представените от Бергман теми за любовта, омразата, желанието, моногамията, брака и раздялата, като ги пречупва през погледа на съвременна американска двойка.

Начело на „Сцени от един семеен живот“ („Scenes from a Marriage“) като сценарист и режисьор е Хагай Леви („The Affair“). В ролите освен Джесика Частейн и Оскар Айзък са Кори Стол, Сунита Мани, Това Фелдшу и Никол Бехари.

Премиерата се очаква през септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *