Стивън Ланг ще се завърне тази година като слепия мъж, чийто дом група тийнейджъри се опитаха да ограбят през 2016 година в трилъра на Феде Алварес „Don’t Breathe”. Филмът успя да се представи бомбастично в боксофиса, а и доста фенове го харесаха (лично ние не останахме толкова впечатлени). Това са две прекрасни причини да подготвиш продължение.

Време е Слепецът да се развихри отново. Продължението, което се казва просто „Don’t Breathe 2”, има няколко интересни промени, които го отличават от своя предшественик. Първата, и може би най-важната, е промяната на статуса на главния герой. От антагонист, макар и жертва в първата част, Стивън Ланг получава правото този път да бъде протагонист и дори действията му ще бъдат оправдани.

Вижте първата реклама преди да продължим:

Разликата е доста осезаема. „Don’t Breathe 2” изглежда и се усеща повече като екшън и по-малко като home invasion трилър. Трябва да признаем, че Стивън Ланг отново стои чудесно в ролята си на „безпомощен” слепец, който с лекота може да бъде подценен. Този път обаче заблудените и глупави тийнейджъри са заменени с все така глупави, но безмилостни убийци.

Ето и официалното описание на „Don’t Breathe 2”:

Слепият мъж се крие в продължение на години в изолация сред природата. През това време той е отгледал малко момиче, което е спасил от пожар, причинил смъртта на родителите му. Спокойното му съществуване обаче бива разбито на парчета щом група похитители отвличат детето. Слепият ще трябва да напусне убежището си, да си припомни всички умения от мрачното си минало и да я спаси на всяка цена.

По-горе ви споменахме, че има няколко промени, които отличават „Don’t Breathe 2” от първата част. Втората такава промяна е, че Феде Алварес не се завръща на режисьорския стол. Този път той е поверил тази длъжност на своя приятел Родо Сайахес, с който са автори на сценариите на „Evil Dead”, „Don’t Breathe”, както и на този. Предполагаме, че е помагал достатъчно със съвети и насоки, за да има поне някакво участие и в режисурата, но няма как да сме сигурни.

За финал вижте и няколко снимки, които показват Стивън Ланг в действие:

dont-breathe-2-img03 dont-breathe-2-img02 dont-breathe-2-img01 dont-breathe-2-img00

Don’t Breathe 2” е режисиран от Родо Сайахес, който е сценарист заедно с Феде Алварес. В ролите ще видим Стивън Ланг, Брендън Секстън III, Маделин Грейс, Роси Уилямс, Адам Янг и други.

Премиерата е насрочена за 13 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първият филм ми хареса, имаше добри моменти, но този едва ли ще предложи нещо по-различно от оригинала. Единствената причина да го има е доброто представяне в бокс офиса

  2. Подозирам, че този филм няма да заслужи ревю при Кънтовете 🙂