Имаше сериали, имаше филми, имаше „спин-оф“ вариации и май, че към края на 2019 (пред-пандемично) новината за включването на Ноа Хоули ще се окаже последното релевантно късче информация, което сме споделяли тук за вселената на „Star Trek. Очаквано е след повече от година и половина трусове и размествания във всички индустрии да поднесем ъпдейт, който е свързан с ангажирането на Мат Шакман („Mad Men“, „Game of Thrones“, „Fargo“) в проекта за следващ пълнометражен филм, засега известен като „Star Trek 4“. Първи излязоха с тази информация Deadline – преди десетина дни, в синхрон с обявяването на номинациите за „Еми“, а самият Шакман получи едно от 23-те признания за сериала „WandaVision“, който е и негово дело.

Много е вероятно, особено след като са се сдобили с толкова „горещ“ и „актуален“ режисьор, продуцентският екип да забрави проблемите около развитието на този проект и екипът на USS Enterprise най-сетне отново да поеме на път към звездите – очаква се снимачният процес по новия филм да стартира идната пролет. Във филмографията на Шакман е „Cut Bank“ от 2014 година, както и епизоди на „Succession“, „The Boys“, „The Good Wife“. Говори се, че една от шефките на Paramount – Ема Уотс, се е борила много сериозно, само и само да се направи уговорката с режисьора на „WandaVision“.

Още едно събитие е нужно да се отбележи като „за първи път в историята на Star Trek– оказва се, че до момента жени не са писали сценарии за междузвездните мисии. И ето – изненадааа – проектът ще бъде работен по вече готовия сюжет, написан от Линдзи Биър и Женива Робъртсън-Дуорет („Капитан Марвел“, „Tomb Raider: Първа мисия“. За (хипотетичната) версия на Куентин Тарантино сценарий е бил писан от Марк Л. Смит, като Ноа Хоули също е подготвял своя трактовка на темата, преди проектът да забуксува в пандемичния хаос.

За момента не е ясно дали на основните персонажи от филмите, които се появиха през 2009, 2013 и 2016 година, ще им бъде даден шанс за нова среща със зрителите. Преди три години се говореше, че два броя Крис – Пайн и Хемсуърт, ще действат отново заедно в „Star Trek 4“, но този слух си остана само пожелание. В продуцентския тандем до Paramount отново се включва Bad Robot, което означава, че ще очакваме влиянието на Дж. Дж. Ейбрамс върху тази нова междузвездна история.

Очаква се премиерата на новия „Star Trek“-филм да бъде на 9 юни 2023 – а дотогава колко време има, просто не можем да си представим какви допълнителни промени ще донесе бъдещето…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Едва ли някой някога наистина е вярвал, че Тарантино ще направи тоя филм… и все пак ме е яд 🙂

    1. Той нали искаше 150 млн. и да бъде R-рейтинг, за да го направи. Вече не дават така пари 🙂

    2. Ех, ех, еееееех, едно време кви пари даваха……