Вчера беше дадено началото на 74-тото издание на фестивала в Кан, а до премиерата на един от най-очакваните от нас филми остават броени дни. Става дума за „Benedetta“ на любимия ни Пол Верховен, който след тригодишно отлагане най-накрая стига до екран, а след като в началото на май видяхме първия трейлър, сега получаваме възможност да видим и три ексклузивни клипа.

Припомняме, че „Benedetta“ е базиран на романа „Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy“ на Джудит К. Браун и разказва истинската история на монахинята Бенедета Карлини (Виржини Ефира). В края на 15 век, когато чумата опустошава земите, тя се присъединява като новачка в манастир в Песия, Тоскана, където причинява сериозни сътресения в общността. Бенедета, която има стигмата (рани, които имитират тези, получени от Иисус по време на неговото разпъване на кръст) и от ранна възраст е способна на чудеса, получава обезпокоителни религиозни и еротични видения и започва забранена любовна афера с друга монахиня.

Вижте трите клипа, от които, за съжаление (на англоговорящите), само един е с английски субтитри.

На този етап нямаме какво повече да добавим към това, което вече сме споменавали в предишните ни новини.  Твърдо вярваме, че Пол Верховен няма да се занимава с политика, а ще изследва дълбоко и методично най-мрачните кътчета на човешката психика, желания и първични страсти. Без никакво колебание слагаме „Benedetta“ на челните места в списъка ни със задължителни предстоящи заглавия и както вече сме споменавали, очакваме да е в челните места и в списъка с най-добрите филми за годината.

bendetta-poster-20210707

Режисьор на „Benedetta“ е Пол Верховен („Робокоп“, „Зов за завръщане“, „Първичен инстинкт“, „Черната книга“, „Тя“), който е и съсценарист заедно с Давид Бирке („Тя“, „Slender Man“) по романа на Джудит К. Браун. В ролите са Виржини Ефира, Шарлот Рамплинг, Ламбер Уилсън, Оливие Рабурдин, Клотилд Куро, Дафне Патакиа, и др.

Филмът ще дебютира в конкурсната програма на Кан на 9 юли, което е и официалната премиерна дата за Франция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *