Днес на вашето внимание представяме трейлъра на инди хоръра „Agnes”, който е част от официалната селекция на филмовия фестивал в Трайбека. Филмът изключително много напомня на заглавия като „Заклинателят” и сравненията с подобни класики ще бъдат неизбежни. Все пак режисьорът и сценарист Мики Рийс се надява, че неговото творение ще успее да допринесе с нещо ново и свежо към един жанр, който много трудно може да покаже кой знае каква иновативност.

Вижте и самата реклама:

Ще оставим сами да прецените колко интригуваща изглежда и дали „Agnes” наистина може да спечели интереса на зрителя. За съжаление, тя е прекалено кратка и не успява да поднесе кой знае колко сцени извън вече споменатите по-горе тропи на жанра. Все пак добрата новина е, че тук се набляга повече на мистерията около самото демонично обладаване, а не на подбелени очи, въртящи глави и истеричен смях. Ще видим колко добър ход е това по-късно през месеца.

Ето какво ни очаква в „Agnes”:

Засилващото се все по-странно поведение на монахиня принуждава църквата да изпрати възрастен свещеник и неговия ученик, за да проверят слуховете за демонично обладаване. Опитите да прогонят злите сили от сестра Агнес се провалят, което отприщва вълна от терор и болка. Скоро те ще се убедят, че демонът може да бъде много по-могъщ от първоначалните им очаквания.

Мики Рийс е име, което едва ли може да срещнете много лесно, но истината е, че той има над двадесет и пет пълнометражни филма зад гърба си за последните 10-12 години. Продукциите му са изцяло независими и рядко достигат до кой знае колко голяма аудитория. Работил предимно в жанрове като комедия и драма, той най-после привлича вниманието и на по-широка публика с последния си филм от 2019 година „Climate of the Hunter”, който е и първият му ужас. Интересно какво ли ни е подготвил този път.

Вижте и няколко снимки:

agnes-movie-still-022 agnes-movie-still-011 agnes-movie-still-0333

Agnes” е режисиран от Мики Рийс, който е и автор на сценария заедно с Джон Селвидж. В ролите ще видим Моли Куин (“Доктор Сън”), Джейк Хоровитз, Шон Гън, Крис Браунинг, Бен Хол, Крис Съливан и други.

Премиерата е насрочена за 12 юни по време на филмовия фестивал в Трайбека.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *