Джунджи Ито е творец, който едва ли има нужда от представяне. Редовните ни читатели знаят за нашата любов към уникалните и откачените светове на автора. Докато чакаме развитие по адаптацията на „Tomie“, то сега е време да обърнем поглед към едно от най-култовите му произведения „Uzumaki”.

Първоначално подготвяното аниме трябваше да се появи към края на тази година, но поради ковид пандемията и, както изглежда, сложността на проекта, плановете са се променили и „Uzumaki” вече си има нова премиерна дата – октомври 2022 година. Това със сигурност е лоша новина за нетърпеливите фенове (като нас), но се надяваме, че режисьорът Хироши Нагахама и екипът аниматори от Production I.G. ще ни поднесат един наистина прекрасен и ошлайфан финален продукт.

Вижте краткото извинение на Нагахама, в което се съдържа и още по-кратък тийзър от анимето:

Стилът ни анимацията определено е най-големият поклон пред творчеството на Джунджи Ито и изглежда прекрасно. Режисьорът ни уверява, че работата тече с пълна сила и те дори са удвоили екипа от аниматори, за да пресъздадат максимално добре зловещите илюстрации от мангата. До октомври месец 2022 година има ужасно много време, но се надяваме, че постепенно ще започнат да ни дразнят с все повече и повече подробности около адаптацията.

Припомняме ви, че „Uzumaki” разказва за ученичката Кири Гошима, нейният приятел Шуичи Сайто и жителите на малък японски град, които са обект на зловещо проклятие, включващо в основата си спирали. Спиралата се явява ключов елемент тук и повече подробности можете да прочетете и видите в нашето ревю на японската филмова адаптация. Въпросното проклятие кара хората да се вманиачават по символите и дори да губят разсъдъка, а и живота си в последствие.

Тъй като до този момент не бяхме отразявали анимето, вижте и представения по време на Adult Swim Con 2020 тийзър, с който компанията показа първите кадри:

Лично ние сме изключително развълнувани. Лошото е, че ще трябва да почакаме още доста, но сме сигурни, че ще си струва в края. Както вече споменахме, аниме адаптацията по „Uzumaki” ще е под режисурата на Хироши Нагахама, а самата анимация, която ще използва оригиналния арт на Джунджи Ито, ще е дело на Production I.G. („Ghost in the Shell”, „Eden of the East”, „Jin-Roh: The Wolf Brigade”). Музиката е поверена на Колин Стетсън („Hereditary”, „Color Out of Space”), която също много добре пасва на атмосферата.

Сега остана да дойде октомври месец 2022 година, когато анимето ще дебютира по Toonami.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Хайнрих по-долу добре е описал ситуацията – догодина ще е много мета положението 😀

  1. Узумаки за Узумаки, който ще се гледа на екран….
    Узумакииииии за тебе говорат….